Χρύσανθος Πανάς και Μαριάννα Λάτση

Η Μαριάννα Λάτση σε βραδινή έξοδο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Στην επίσημη παρουσίαση του διεθνούς λευκώματος Greek Islands του Χρύσανθου Πανά βρέθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης η Μαριάννα Λάτση.

Το διεθνές λεύκωμα «Greek Islands» του Χρύσανθου Πανά από τις εκδόσεις Assouline κυκλοφορεί ήδη, σημειώνοντας παγκόσμια επιτυχία.

Το λεύκωμα «Greek Islands» των 312 σελίδων είναι το δεύτερο που ο οίκος Assouline αφιερώνει στην Ελλάδα, μετά το «Athens Riviera», και βρίσκεται ήδη στα ράφια εκλεκτών καταστημάτων σε όλον τον κόσμο, διαφημίζοντας την Ελλάδα.

Με αφορμή ένα ταξίδι που ξεκίνησε από την Αθηναϊκή ακτογραμμή, πάνω σε ένα παραδοσιακό ελληνικό σκαρί, το βιβλίο αυτό αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την φυσική ομορφιά, τα μνημεία, την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, όπως και τις παραδόσεις των νησιών του Αιγαίου. Όλα αυτά υπερθεματίζονται μέσα από το εμπεριστατωμένο κείμενο του Χρύσανθου Πανά.

Για το «Greek Islands», o Χρύσανθος Πανάς πρότεινε στη φίλη και καλή φωτογράφο Κατερίνα Κατώπη-Λυκιαρδοπούλου να ταξιδέψουν μαζί ώστε να αποτυπώσει με το φακό της τις ξεχωριστές εικόνες των νησιών του Αιγαίου. Στο βιβλίο παρουσιάζονται επίσης σπάνιες φωτογραφίες αρχείου, ενώ τον πρόλογο έχει γράψει η Ευγενία Χανδρή.

Μια «Greek Ιsland chic» γιορτή έλαβε χώρο στο Island της Αθηναϊκής Ριβιέρας με πολλούς λαμπερούς καλεσμένους, ανάμεσα τους και η Μαριάννα Λάτση.

Η Μαριάννα Λάτση στην παρουσίαση του «Greek Islands» με τον Χρύσανθο Πανά

Την Τρίτη 31/5 έγινε επίσημη παρουσίαση του λευκώματος στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής από τον υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη με ομιλία της Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κας Μελίνας Τραυλού. Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της Ελληνικής επιτροπής για την UNESCO κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα. H εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της UNESCO, καθώς το λεύκωμα αναφέρεται στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά και τις παραδόσεις της χώρας.

Στην παρουσίαση διαβάστηκε και μήνυμα που απέστειλε η οικογένεια Assouline προσωπικά στον Χρύσανθο Πανά για την παγκόσμια επιτυχία του βιβλίου.

Επίσης, μια «Greek Ιsland chic» γιορτή έλαβε χώρο στο Island της Αθηναϊκής Ριβιέρας με πολλούς λαμπερούς καλεσμένους το ίδιο βράδυ. Να σημειώσουμε ότι για το βιβλίο γίνονται διάφορες παρουσιάσεις ανά τον κόσμο, όπως αυτή στην Αμερική, όπου παραβρέθηκε και η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη, ενώ ακολουθούν πολλές ακόμα εκδηλώσεις-παρουσιάσεις σε νησιά και πρωτεύουσες ανά τον κόσμο!