Φωτογραφία: NDP Photo Agencvy

Μαρίζα Καλογεροπούλου Φασιανού: Σπάνια εμφάνιση για τη σύζυγο του εμβληματικού Αλέκου Φασιανού στο κέντρο της Αθήνας

Ο φωτογραφικός φακός του NDP εντόπισε και απαθανάτισε τη Μαρίζα Καλογεροπούλου Φασιανού, σύζυγο του αξέχαστου Αλέκου Φασιανού που έφυγε από τη ζωή το 2022.

Η σύζυγος του εμβληματικού Έλληνα καλλιτέχνη ήταν ιδιαίτερα κομψή στη βόλτα της στο κέντρο της Αθήνας.

Ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε με ένα ιδιαίτερα στιλάτο πανωφόρι με μπλε, κόκκινα και πορτοκαλί λουλούδια. Το συνόδεψε με ένα wideleg παντελόνι και μαύρα κομψά φλατ παπούτσια με χρυσή λεπτομέρεια.

Λίγα λόγια για τη Μαρίζα Καλογεροπούλου Φασιανού

Ο εμβληματικός ζωγράφος έφυγε από τη ζωή το 2022 σε ηλικία 87 ετών άφησε όμως μέσα από το έργο του μια σπουδαία παρακαταθήκη. Η Μαρίζα Φασιανού είχε μιλήσει στην ΕΡΤ για τον σύζυγό της και, μεταξύ, άλλων είχε δηλώσει:

«Μπορεί να έφυγε από τη ζωή αλλά μέσα από τα έργα του και την προσωπικότητά του ο Αλέκος θα μείνει αιώνιος. Ο Αλέκος Φασιανός δεν είναι ύλη αλλά πνεύμα».

Φωτογραφία: NDP Photo Agencvy
 Φωτογραφία: NDP Photo Agencvy

Η Μαρίζα Καλογεροπούλου Φασιανού ήρθε κοντά με τον Αλέκο Φασιανό χάρη στην τέχνη. Μάλιστα, διατηρεί τον χώρο Iris Gallery στο Παγκράτι, ο οποίος χώρος εγκανιάστηκε το 2028.

Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τη Βικτώρια και τον Νίκο με την κόρη να είναι σήμερα εκτός των άλλων και πρόεδρος του νέου μουσείου στη μνήμη του Αλέκου Φασιανού.

Το πατρικό του Aλέκου Φασιανού, στο Μεταξουργείο, το οποίο άνοιξε επίσημα στις 26 Απριλίου για το κοινό, αποτελεί σύγχρονο χώρο πολιτισμού, ένα οίκημα γεμάτο πίνακες, έπιπλα και αντικείμενα του ζωγράφου.