Μελίνα Μερκούρη

Σπάνιο κλικ: Όταν η Μελίνα Μερκούρη συνάντησε τον Ντέιβιντ Μπόουι στις Κάννες

Με αφορμή το Φεστιβάλ Καννών που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες, η Έλενα Λυμπέρη μέσα από το προφίλ του Elena's diary ανέβασε μια φωτογραφία με τη Μελίνα Μερκούρη και τον Ντέιβιντ Μπόουι στις Κάννες το 1978.

Ο Ντέιβιντ Μπόουι έγραψε τη δική του καλλιτεχνική πορεία και άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στο χώρο της Τέχνης καθώς υπήρξε από τους σημαντικότερους εκπρόσωπος της μουσικής του 20ού αιώνα.

Ο Άγγλος τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός επηρέασε δεκάδες καλλιτέχνες, συγκροτήματα, αλλά και τον κόσμο της μόδας. Λόγω της σπάνιας φωνής του και των ερμηνευτικών δυνατοτήτων του ο Ντέιβιντ Μπόουι βρίσκεται στην εικοσάδα με τους σπουδαιότερους τραγουδιστές/καλλιτέχνες όλων των εποχών, στη σχετική top 100 λίστα του έγκυρου περιοδικού Rolling Stone.

Από την άλλη, η δική μας Μελίνα Μερκούρη ξεκίνησε ως ηθοποιός και χρόνια αργότερα την κέρδισε η πολιτική. Η Μελίνα Μερκούρη έπαιξε σε κινηματογραφικές ταινίες και δοκίμασε τις υποκριτικές της δυνάμεις στο εξωτερικό κερδίζοντας τις εντυπώσεις με το ταλέντο και το ταπεραμέντο της.

Η Έλενα Λυμπέρη μέσα από το προφίλ του Elena's diary στο Instagram ανέβασε μια φωτογραφία με την Μελίνα Μερκούρη και τον Ντέιβιντ Μπόουι από το Φεστιβάλ Καννών το 1978.Στη λεζάντα έχει γράψει: «Ραντεβού στις Κάννες: Το 1978, ο David Bowie καταφθάνει στο φεστιβάλ των Καννών για να προωθήσει την ταινία “Just a gigolo” στην οποία πρωταγωνιστεί. Σε ένα από τα πάρτι του φεστιβάλ συναντιέται με τη Μελίνα Μερκούρη που εκδηλώνει μεγάλο ενθουσιασμό για το icon της παγκόσμιας μουσικής σκηνής . Όλα αυτά υπό το βλέμμα του Μπίλι Μπο που βρίσκεται πίσω από τα δυο είδωλα».