Η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού Μις Γερμανία

Η ομορφιά και η νιότη καμία σχέση δεν έχουν με την ηλικία -Το αποδεικνύει η 35χρονη Μις Γερμανία, μητέρα και επιχειρηματίας

Οι υποστηρικτές της αιώνιας νιότης, η οποία δεν εξαρτάται από τα πόσα κεράκια σβήνεις στην τούρτα του, αλλά από σένα τον ίδιο, αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο, σηματοδοτώντας μια εποχή όπου τα όρια «νέου» και «μεγάλου» είναι πιο θολά και ασαφή. Thank God!

Αφήνοντας πίσω της 15 νεότερές της φιναλίστ, η γοητευτική Leonie von Hase, μια πανέμορφη 35άρα, γεννημένη στη Νότια Αφρική, κέρδισε τον τίτλο της Μις Γερμανίας και φόρεσε όλο καμάρι το στέμμα -το σύμβολο-κατατεθέν κάθε καλλιστείων, το οποίο (μέχρι τώρα) είχαμε συνηθίσει να φορούν κορίτσια, όχι κατά πολύ μεγαλύτερες των 20 ετών.

Με μότο «Empowering Authentic Women» (στηρίζοντας τις αυθεντικές γυναίκες) τα φετινά, γερμανικά καλλιστεία δίνουν το παράδειγμα σε ανάλογες διοργανώσεις ανά τον κόσμο να συμπεριλάβουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών στους διαγωνισμούς ομορφιάς. Άλλωστε, ομορφιά δε μεταφράζεται απαραίτητα σε νιότη. Και νιότη δε σημαίνει απαραίτητα «κάτω των 30».

«Οι γυναίκες έχουν πάψει να προσπαθούν ν’ ανταποκριθούν σε ένα στερεοτυπικό στάνταρ ομορφιάς εδώ και αρκετό καιρό. Για μένα, “όμορφη” γυναίκα είναι αυτή που αποπνέει δύναμη και αυθεντικότητα και έχει χαρακτήρα».

Για πρώτη φορά, ο διαγωνισμός της Μις Γερμανίας επέτρεψε σε παντρεμένες γυναίκες και μητέρες να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και δεν συμπεριέλαβε εμφάνιση των διαγωνιζομένων με μπικίνι -ένα βήμα πιο κοντά στο να αποδεσμευτούν τα κορίτσια των καλλιστείων από το στίγμα που τις θέλει να νοιάζονται μόνο για το πώς δείχνουν και όχι για το πώς είναι μέσα τους. Επίσης, το όριο ηλικίας αυξήθηκε κατά 10 έτη -γυναίκες έως και 39 ετών μπορούσαν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό (με κατώτατο όριο φυσικά τα 18 έτη).

Η Von Hase μεγάλωσε σε φάρμα μαζί με τρεις αδερφές «Και οι δυο γονείς μας μάς καλλιέργησαν μια αίσθηση ελευθερίας και ατομικότητας. Ως αποτέλεσμα, όλες καταλήξαμε δημιουργικές και πάντα φροντίζουμε να είμαστε ο εαυτός μας, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας» είπε η 35χρονη καλλονή και πρόσθεσε «Πιστεύω ότι δε θα έπρεπε να υπάρχει ένα συγκεκριμένο στάνταρ ομορφιάς για τις γυναίκες. Η ομορφιά της κάθε γυναίκας πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κάτι ξεχωριστό, ακόμα και όταν μεγαλώνουν. Θέλω να παραδειγματιστούν και άλλοι από μένα και να καταλάβουν ότι δεν είσαι ποτέ πολύ μεγάλος και δεν είναι ποτέ πολύ αργά».

Αποπνέοντας δυναμισμό και γοητεία, η στιλάτη Leonie von Hase εμφανώς συγκινημένη φόρεσε το στέμμα της Μις Γερμανίας. Είναι η μεγαλύτερη ηλικιακά γυναίκα που καταφέρνει να κερδίσει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, με τις φιναλίστ στη δεύτερη και τρίτη θέση να είναι 22 και 23 ετών. Η εστεμμένη είναι μαμά ενός αγοριού, ζει στο Κίελο και είναι online entrepreneur.

Επιτέλους, ένας δροσερός αέρας διαφορετικότητας άρχισε να φυσά και στον χώρο των καλλιστείων, ένας χώρος που έχει δεχτεί άφθονη κριτική για το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τη γυναικεία ομορφιάς σαν «έκθεμα».

Με την κίνηση αυτή, έδειξε στον κόσμο ότι οι παρωπίδες πρέπει επιτέλους να πέσουν, όπως επίσης και να καταρριφθούν τα ταμπού που θέλουν τις beauty queens μπιμπελό 20 ετών χωρίς προσωπικότητα. Η αρχή έγινε, the best is yet to come.