Φωτογραφία: unsplash

«Ζω με τη μητέρα μου που πάσχει από Αλτσχάιμερ εδώ και 12 χρόνια»

Γνωρίζατε πως κάθε 68 δευτερόλεπτα διαγιγνώσκεται και μία νέα περίπτωση Αλτσχάιμερ στον κόσμο;

Η 21η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ και έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη νόσο, αλλά και την αφύπνιση της πολιτείας και την παρακίνηση του κράτους να ενεργοποιηθεί.

Η άνοια αποτελεί καίριο ζήτημα της δημόσιας υγείας, εκτιμάται δε ότι μέχρι το 2050 ο αριθμός των ατόμων με άνοια θα φτάσει τα 131,5 εκατομμύρια παγκοσμίως. Το συγκινητικό βίντεο κινουμένων σχεδίων που θα παρακολουθήσετε παρακάτω αποτυπώνει τις θλιβερές στιγμές που βιώνουν οι ασθενείς με Αλτσχάιμερ και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συγγενείς τους. Ίσως μετά από αυτό να κατανοήσετε καλύτερα την «ιδιαίτερη» συμπεριφορά κάποιου δικού σας προσώπου.

Το Love Yourself μίλησε με μία γυναίκα-φροντιστή της μητέρας της που νοσεί με Αλτσχάιμερ τα τελευταία 12 χρόνια, τη Γ.Β., και αυτό που μπορέσαμε να προσλάβουμε σε όλη τη διάρκεια της κουβέντας είναι η αγωνία που βιώνει το άτομο καθώς βλέπει έναν τόσο δικό του άνθρωπο, όπως η μητέρα του, σταδιακά, μέσα στο πέρασμα των χρόνων, να χάνει την επαφή με την πραγματικότητα και να χτίζει ένα δικό του, απροσπέλαστο στο τέλος, σύμπαν.

Διαβάστε τη εδώ