Νίκος Ξανθόπουλος

O Nίκος Ξανθόπουλος σε ηλικία 18 ετών στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας -Οταν ξεκίνησε να παίζει στην ΑΕΚ

Θλίψη σκορπίζει η είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού Νίκου Ξανθόπουλου.

Το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε κέντρο αποκατάστασης με καρδιολογικά προβλήματα και δυστυχώς «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος αγαπήθηκε τόσο ως ηθοποιός όσο και ως τραγουδιστής. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής τη δεκαετία του '60, ερμηνεύοντας κυρίως το ρόλο του φτωχού και κατατρεγμένου λαϊκού παιδιού που ζει μέσα στη δυστυχία, αλλά τελικά λυτρώνεται, στις δραματικές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Νίκου Ξανθόπουλου σε ηλικία 18 ετών δημοσίευσε στα Instagram Stories ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Αρης Λουπάσης, ο οποίος μέσα από τις αναρτήσεις του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τη ζωή και την πορεία σπουδαίων πρωταγωνιστών του ελληνικού κινηματογράφου, δημοσιεύοντας σπάνιες φωτογραφίες τους.

O Nίκος Ξανθόπουλος σε ηλικία 18 ετών στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας -Οταν ξεκίνησε να παίζει στην ΑΕΚ

Ο Άρης Λουπάσης δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία του Νίκου Ξανθόπουλου από το 1952, όταν ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας σημειώνεται: «Ο Νίκος Ξανθόπουλος το 1952 σε ηλικία 18 ετών στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, την περίοδο όπου ξεκίνησε την συνεργασία του με την ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ που υπήρξε πάντα η αγαπημένη του.

Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, κατάφερε να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη και μακρόχρονη κινηματογραφική πορεία, αποτελώντας ένα λαϊκό είδωλο του σινεμά που δημιουργούσε ατελείωτες ουρές στα ταμεία από το κοινό το οποίο τον λάτρεψε για την αυθεντικότητα και την σεμνότητά του».