Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς στη Νέα Ζηλανδία

Ο Κάρολος και η Καμίλα έτριψαν τις μύτες τους με πολεμιστές Μαορί -Ο παραδοσιακός χαιρετισμός στη Νέα Ζηλανδία

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλια Πάρκερ Μπόουλς βρίσκονται αυτές τις μέρες σε tour στη Νέα Ζηλανδία.

Το βασιλικό ζεύγος υποδέχτηκαν μέλη των ένοπλων δυνάμεων της χώρας στην πόλη Ώκλαντ και έδωσαν στον πρίγκιπα Κάρολο και τη Δούκισσα της Κορνουάλης παραδοσιακό χαιρετισμό των Μαορί, hongi, που επιβάλλει το τρίψιμο της μύτης.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που χαιρέτισαν επίσημα ο Κάρολος και η Καμίλα υπήρξαν και μέλη από την πολεμική φυλή των Μαορί. Οι δυο τους παρακολούθησαν με σεβασμό την τελετή υποδοχής κατά την οποία πραγματοποιήθηκε και ο παραδοσιακός χορός haka. Οι φωτογραφίες από την επίσκεψή τους κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αναφέρονται χιουμοριστικά στα πολύ κομψά καπέλα της Καμίλα, τα οποία αναγκάστηκε να αποχωριστεί, αφού τη δυσκόλεψε σε κάποιον από τους χαιρετισμούς που αντάλλαξε με έναν από τους πολεμιστές της φυλής.

Φωτογραφία: AP Images

Η περιοδεία τους στη χώρα θα διαρκέσει συνολικά οχτώ μέρες. Ο πρίγκιπας Κάρολος συναντήθηκε και με την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern.

Είναι η τρίτη φορά που το βασιλικό ζεύγος επισκέπτεται τη χώρα, ύστερα από το 2012 και το 2015.

Η Δούκισσα της Κορνουάλης επισκέφτηκε τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Shine», που βοηθά ενήλικους και παιδιά που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία, ένα θέμα στο οποίο η ίδια είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και ενεργή. «Όλοι κάνατε εξαιρετική δουλειά» είπε μιλώντας στην ομάδα του οργανισμού.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και οι σύζυγός του στη συνέχεια έκαναν βόλτα στο λιμάνι του Ώκλαντ, όπου τους περίμεναν υπομονετικά οι royal fans για να τους δουν από κοντά.