Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με τη μητέρα του στην πρεμιέρα της θεατρικής του παράστασης

Η μητέρα του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη έδωσε το «παρών» στην πρεμιέρα της παράστασης ««Η αγαπημένη του κυρίου Λιν», όπου πρωταγωνιστεί ο γιος της.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Φεστιβάλ Αθηνών η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης παράστασης «Η αγαπημένη του κυρίου Λιν» σε σκηνοθεσία του κορυφαίου Βέλγου σκηνοθέτη Γκι Κασίερς, με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη επί σκηνής να καταχειροκροτείται από 500 και πλέον θεατές στην κατάμεστη Αίθουσα Η της Πειραιώς 260.

H νουβέλα του Κλοντέλ, την οποία ο σκηνοθέτης αντιμετωπίζει ως μονόλογο, αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενός άντρα που αναγκάζεται να δραπετεύσει από την εμπόλεμη χώρα του με τη μικρή του εγγονή και να ζητήσει καταφύγιο στην Ευρώπη, χωρίς να καταλαβαίνει τη γλώσσα. Μέσα από την ιστορία του κυρίου Λιν, ο συγγραφέας μιλάει με διορατικότητα για τον ξεριζωμό, το τραύμα, τη συμφιλίωση, τη συντροφικότητα, αλλά και για τη ζωτική ανάγκη των ανθρώπων για σύνδεση και επικοινωνία.

Παρούσα στην πρεμιέρα της παράστασης ήταν και η μητέρα του ηθοποιού και σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, Ρένα. Η ίδια κάνει σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις και είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει τους δυο τους να ποζάρουν μαζί.

Δείτε τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη με τη μητέρα του, Ρένα:

NDP Photo Agency

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του πως από τις αγαπημένες του παιδικές αναμνήσεις ήταν τα καλοκαίρια με τους γονείς του να κάνουν βόλτες με το καϊκι τους. «Τα δικά μου καλοκαίρια με τους γονείς μου, όταν ήμουν παιδί, είχαν μια αίσθηση ελαφρότητας και γαλήνης. Είχε κι ο μπαμπάς μου μια βάρκα και πηγαίναμε όλοι μαζί, με τη μαμά και την αδελφή μου».