Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας με τη σύζυγό του Φιλιώ σε διακοπές στο Πήλιο -Το σπάνιο κλικ

Μια φωτογραφία με τον αείμνηστο Λάμπρο Κωνσταντάρα και την κατά 25 χρόνια μικρότερη σύζυγό του, Φιλιώ, μοιράστηκε η Έλενα Μακρή Λυμπέρη στο προφίλ της στο Instagram.

Στο λογαριασμό της «Elenasdiary_blog», η ίδια συνηθίζει να μοιράζεται συχνά ρετρό φωτογραφίες και σπάνια κλικ.

Αυτή τη φορά, δημοσίευσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία όπου ο αγαπημένος ηθοποιός Λάμπρος Κωνσταντάρας απαθανατίζεται κρατώντας στη αγκαλιά του ένα μαύρο σκυλάκι κανίς ενώ δίπλα του στέκεται η σύντροφος του Φιλιώ, με ένα λευκό μαντήλι δεμένο στα μαλλιά. Στο πλάι τους ποζάρουν επίσης η Έυα Μαυρίδου και η διάσημη Έλλη Λαμπέτη η οποία κρατά στην αγκαλιά της το κοριτσάκι που είχε υιοθετήσει.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας η Έλενα Μακρή Λυμπέρη αναφέρει:

«Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στις αρχές της δεκαετίας του 70, την εποχή της θεατρικής του συνεργασίας με την Έλλη Λαμπέτη, φωτογραφίζεται στο σπίτι της ηθοποιού στο Πήλιο. Μαζί τους η σύζυγος του Φιλιώ και η Εύα Μαυρίδου. Η Λαμπέτη κρατά στην αγκαλιά της το κοριτσάκι που είχε τότε υιοθετήσει.»

Εκτός από κορυφαίος Έλληνας ηθοποιός, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ήταν και γνωστός γόης με μεγάλη πέραση στο ωραίο φύλο. Οι γυναίκες ήταν η αδυναμία του και δήλωνε κατά του γάμου καθώς δεν ήθελε να «νοικοκυρευτεί». Το 1945 ωστόσο παντρεύτηκε την όμορφη Γιούλη Γεωργοπούλου με την οποία και χώρισε σύντομα. Μετά το διαζύγιό του θεωρούσε πως είχε πλέον βεβαιωθεί πως ο γάμος και η οικογενειακή ζωή δεν του ταίριαζαν.

Μέχρι που γνώρισε την Φιλιώ Κεκάτου και ήρθε η ανατροπή στη ζωή του. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1961 και παντρεύτηκαν το 1971. 'Εμειναν μαζί για 24 χρόνια, μέχρι τον θάνατό του σπουδαίου ηθοποιού. Η Φιλιώ έμεινε πιστή και αφοσιωμένη σύζυγος καθ' όλη τη διάρκεια της σχέσης τους και του στάθηκε όσο κανείς τα τελευταία χρόνια της ζωής του που ήταν δύσκολα και μελαγχολικά καθώς ο Κωνσταντάρας είχε χτυπηθεί από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια και είχε απομονωθεί στο σπίτι του στα νότια προάστια.