Τάσος Ιορδανίδης-Θάλεια Ματίκα

Τάσος Ιορδανίδης: Μας μιλάει για όσα έζησε χθες με την Θάλεια Ματίκα στην Εύβοια

Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα βρίσκονταν χθες στην περιοχή Αγκάλη, στην παραλία της Αγίας Άννας της Εύβοιας: εκεί που ξέσπασε η φωτιά.

Στα κοινωνικά δίκτυα έχουν αναρτηθεί ήδη από χθες το βράδυ φωτογραφίες από την πύρινη κόλαση στην οποία διακρίνονταν άνθρωποι να έχουν βρει καταφύγιο στην παραλία της Αγίας Άννας, και στο νερό, μέχρι να φτάσουν τα πλωτά μέσα και να τους διασώσουν.

Το Bovary.gr επικοινώνησε με τον ηθοποιό Τάσο Ιορδανίδη, ο οποίος μας περιέγραψε όσα έζησε χθες (7 Aυγούστου) μαζί με την σύζυγό του Θάλεια Ματίκα.

«Περιμέναμε μέχρι κάποια ώρα να έχουμε μια επίσημη ανακοίνωση, δηλαδή να μας έρθει κάποιο μήνυμα για να δούμε αν θα πρέπει να εκκενώσουμε την περιοχή Αγκάλη, στην παραλία της Αγίας Αννας που βρισκόμασταν σε φιλικό οικογενειακό σπίτι. Πήραμε τηλέφωνο την Πυροσβεστική και την Τροχαία και δεν είχε δοθεί ακόμα εντολή για εκκένωση. Τελικά λίγη ώρα αργότερα το λάβαμε και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε για Αθήνα.

Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας για την επιστροφή στην Αθήνα για να πάμε στην εξοχική μας κατοικία που βρίσκεται στον Ωρωπό, όπου είμαστε αυτή τη στιγμή. Στο ύψος της Εθνικής οδού που είναι για Οινόφυτα δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε όλο ευθεία την Αττική Οδό και έπρεπε να πάμε μέσα από παράκαμψη όπου ήταν ο δρόμος για το Δήλεσι. Δεν συναντήσαμε κάποιο πρόβλημα στη διαδρομή,

Οταν φύγαμε από την Αιγιαλεία ο περισσότερος κόσμος ήταν σε απορία για το αν θα πρέπει να φύγει ή όχι. Αυτό ήταν το κλίμα το οποίο επικρατούσε. Επίσης είχαμε μια αγωνία για το αν θα συναντήσουμε φωτιές στη διαδρομή. Πήραμε όμως την Τροχαία Χαλκίδας και μάς είπαν ότι ο δρόμος είναι ανοιχτός, οπότε φύγαμε τη στιγμή που λάβαμε το μήνυμα για την εντολή της εκκένωσης της περιοχής. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι ήθελαν να καθίσουν εκεί και να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους.

Μάλιστα, δεν αντιμετωπίσαμε καθόλου κίνηση στην επιστροφή προς την Αθήνα. Από την διαδρομή της Αγίας Αννας μέχρι τα Οινόφυτα συναντήσαμε 10 με 15 αυτοκίνητα.

Το μόνο σοκαριστικό είναι ότι είδαμε τις φωτογραφίες από την παραλία της Αγίας Αννας, εκεί που βρισκόμασταν χθες, στα social media και είναι πραγματικά απίστευτο».