Το κοινωνικό πείραμα

Κοινωνικό πείραμα: Ομοφοβικός «τραμπουκίζει» ομοφυλόφιλο στο κέντρο της Αθήνας

Πώς θα αντιδρούσες αν έβλεπες κάποιον να κάνει ομοφοβική επίθεση σε έναν γκέι άνδρα στον δρόμο; Πώς θα αντιδρούσαν οι άλλοι περαστικοί; Θα επενέβαιναν ή θα συνέχιζαν αδιάφοροι τον δρόμο τους;

Ένα κοινωνικό πείραμα με σκοπό να καταγράψει τις αντιδράσεις του κόσμου μπροστά σε ομοφοβικά επεισόδια έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας.

Σε αυτό συμμετείχαν ο Γιάννης Κατινάκης και ο Αλέξης Μαρκάζος, ο ένας στον ρόλο του γκέι που δέχεται λεκτική επίθεση και ο άλλος στον ρόλο του ομοφοβικού. Δύο φαινομενικά άγνωστοι μεταξύ τους που συναντώνται τυχαία και μπλέκονται σε ένα σοβαρό επεισόδιο.

Φαίνεται πώς τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν -ίσως αργά, αλλά σταθερά- καθώς στο εννιάλεπτο βίντεο βλέπουμε τον κόσμο που περνά να σταματά και να παρεμβαίνει.

Μπορεί όχι όλοι, καθώς πάντα υπάρχει κόσμος που δεν θέλει να «μπλέξει», ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι που μπήκαν στη μέση για να σταματήσουν την επίθεση, να υπερασπιστούν τον γκέι νεαρό αλλά και να τα βάλουν με τον επιθετικό άνδρα.

Τα όλο και αυξανόμενα περιστατικά βίας, τραμπουκισμού και επίθεσης με ομοφοβικό περιεχόμενο φαίνεται πώς πλέον δεν είναι ανεκτά από μεγάλη μερίδα του κοινωνικού συνόλου.

Το κοινωνικό πείραμα φαίνεται πώς πέτυχε τον σκοπό του και ελπίζουμε μπροστά σε παρόμοια περιστατικά -που στόχος είναι να εκλείψουν- να μην στεκόμαστε σιωπηλοί και αμέτοχοι.

Δείτε το βίντεο: