Η Παναγιώτα Βλαντή

Παναγιώτα Βλαντή: Με παρενόχλησε σεξουαλικά αυτός που παρενόχλησε τις Μπότση, Λάμπρη και Μιχαλά

Στο πλατό της εκπομπής «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου, η Παναγιώτα Βλαντή. Η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για πρώτη φορά για την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη. Ο ίδιος άνθρωπος είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τις ηθοποιούς Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά, οι οποίες προέβησαν σε καταγγελία εις βάρος του.

Η Παναγιώτη Βλαντή δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είμαι κι εγώ θύμα παρενόχλησης. Έχω κάνει ανάρτηση στα social, έχω πει ότι είμαι θύμα. Είχα ταχθεί υπέρ των κοριτσιών, δεν μπορούσε φυσικά να πούμε ονόματα. Το έκανα με post. Κι είναι αυτός ο άνθρωπος.

To ποστ της Παναγιώτας Βλαντή στις 31 Ιανουαρίου

Είχε γίνει πάρα πολλά χρόνια πριν. Είναι παραγεγραμμένο. Το γεγονός ότι βγήκαμε να το πούμε τώρα ήταν η στιγμή η κατάλληλη να μιλήσουμε. Όχι ότι δεν το λέγαμε στον χώρο μας. Ξέραμε, είχαμε μιλήσει, όχι ανοιχτά βέβαια. Στη δουλειά μας. Κάποιοι άνθρωποι από το δικό μου περιβάλλον το ξέρανε. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να το κάνουμε. Γιατί το περιβάλλον μας, η οικογένειά μας, δεν το γνώριζε. Έπρεπε, λοιπόν, να πούμε κάποια πράγματα για να μπορέσουμε να βγούμε δημόσια. Τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση.

Έπρεπε, λοιπόν, να πάρω κάποιο χρόνο. Στην πορεία, λοιπόν, πήρε μια τροπή το πράγμα, με την Τζένη Μπότση, την Αγγελική Λάμπρη και την Λουκία Μιχαλά, που δεν γινόταν να μην ταχθώ με αυτές τις γυναίκες, γιατί έχουμε ζήσει το ίδιο πράγμα.

Ξαναλέω είναι παραγεγραμμένο. Απλώς εδώ θέλω να τονίσω ότι επειδή είναι παραγεγραμμένο, δεν σημαίνει ότι δεν έχει συμβεί. Εχει συμβεί, έχει περάσει χρόνος, είμαστε εδώ για να ακουστούμε, να προφυλάξουμε άλλους ανθρώπους. Δεν θέλουμε να εκδικηθούμε κανέναν. Θέλουμε απλώς να απομονωθούν. Και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι πέρα από τη δική μου περίπτωση, τη δική μας περίπτωση, που ακούμε τώρα τελευταία, με εξαιρετικά ευαίσθητες και δύσκολες περιπτώσεις. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς όλο αυτό, γιατί κι εμείς έχουμε οικογένειες, έχουμε φίλους, κάποιες κυρίες έχουν παιδιά, έχουν συζύγους κι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δεν ξυπνάει, λοιπόν, μια γυναίκα με μία πορεία, να πει κάποια πράγματα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Υπάρχει πόνος, θλίψη, θυμός, αλλά πιο πολύ, θλίψη και ανακούφιση, γιατί τώρα όλο αυτό έχει πάρει έναν δρόμο. Εμπιστεύομαι την δικαιοσύνη όσον αφορά αυτά που δεν έχουν παραγραφεί, και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Διαφωνώ πολύ με την κομματικοποίηση που έχει γίνει, γιατί αυτό θα κλείσει κι άλλα στόματα. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να το χρησιμοποιούν οι πολιτικοί, οι οποίοι έχουν εκλεγεί από εμάς για να εξυπηρετούν εμάς.

«Το μόνο σημάδι που είχαμε από σένα είναι το σχετικό ποστ που έκανες και δεν είχες μιλήσει μέχρι σήμερα» σημείωσε ο Άρης Καβατζίκης.

Δεν ήθελα να μιλήσω, έπρεπε να γίνουν κάποια πράγματα σε νομικό πλαίσιο. Δεν είχα μιλήσει, τώρα δεν μου αρέσει να μιλάω γι’αυτό, δεν μου είναι ευχάριστο.

Α.Κ: Αυτό που περιέγραψες έχει πάρει τον δρόμο του ΣΕΗ;

Ναι, σας είπα είναι παραγεγγραμένη η ιστορία έτσι κι αλλιώς.

Α.Κ: Δεν είχε ακουστεί. Ήταν μάλλον κάτι που δεν ήθελες εσύ.

Οταν κάνεις μια ανάρτηση δημόσια, τι άλλο να κάνεις; Δεν βγήκα στα κανάλια αν αυτό εννοείς. Δεν ήθελα να βγω μέχρι να τακτοποιηθούν κάποια πράγματα. Και ούτε θα βγαίνω να το λέω. Θέλω να πω ότι αυτό που θέλουμε αυτή τη στιγμή είναι να είμαστε με τα θύματα, και να βοηθήσουμε κι άλλους ανθρώπους να μιλήσουν. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Βλέπω βλέμματα και ψυχές και πραγματικά έχω ταραχθεί. Εμείς συνεχίσαμε. Υπάρχουν άνθρωποι που τα παράτησαν.

Πώς αντέδρασες όταν σου συνέβη; ήταν η ερώτηση της Δανάης Μπάρκα στην ηθοποιό.

Φοβήθηκα. Σοκ. Αργείς να καταλάβεις, Γιατί το δικό μου πλαίσιο ήταν λίγο σε βάση αυτοσχεδιασμού και δεν μπορείς να καταλάβεις. Ήταν σε οντισιόν και δεν μπορείς να καταλάβεις κιόλας στην αρχή, γιατί παίζει πολύς αυτοσχεδιασμός στη δουλειά μας. Μέχρι να συνειδητοποιήσεις τι γίνεται, έχει γίνει η πράξη. Σοκ φυσικά και ντροπή. Ακόμα και τώρα που χρειάστηκε να το πω στους δικούς μου, ένιωθα ντροπή. Δεν πρέπει να νιώθουμε ντροπή. Η αδυναμία είναι μέρος του ανθρώπου. Είναι μέρος της ζωής μας, ένιωσα δύναμη.