Ο Παύλος Χαικάλης

Παύλος Χαϊκάλης: «Σταυρώνομαι και διασύρομαι. Κάνετε δικαστήριο»

Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Ευτυχείτε» έκανε το πρωί της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου, ο Παύλος Χαϊκάλης θέλοντας να τοποθετηθεί για όλα όσα έχουν ειπωθεί αυτές τις ημέρες, μετά την εμφάνισή του στην εκπομπή «Έλα χαμογελά», στην οποία παραδέχτηκε ότι είναι το πρόσωπο που κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση η ηθοποιός Ηλιάνα Αραβή.

Σε έντονο τόνο ο ηθοποιός δήλωσε:

«Ενώ μίλησα ξεκάθαρα, δεν εκτιμήθηκε τίποτα από όλα αυτά που είπα και παρουσιάστηκε ως ότι έχω τελέσει την πράξη στο τηλέφωνο, ενώ, έχω δώσει άλλες διευκρινίσεις, οι οποίες φαίνεται ότι δεν έγιναν κατανοητές.

Είπα ότι δεν ακυρώνω τον λόγο της κοπέλας, για να μην θεωρηθεί ότι προσβάλλω κάποιον, επειδή ουσιαστικά ο καταγγέλλων αυτή τη στιγμή στη συνείδηση του κόσμου έχει πάντοτε δίκιο. Θα μπορούσα να πω χιλιάδες πράγματα. Ότι είναι τρελή, ότι το κάνει για δημοσιότητα. Είπα να οριοθετήσουμε και να φωτίσουμε τα γεγονότα. (...)

Όποιος έχει κάτι ας κάνει μια καταγγελία στο σωματείο. Μέχρι στιγμής εγώ σταυρώνομαι για πράγματα για τα οποία δεν είμαι κατηγορούμενος. Φωτογραφήθηκα και βγήκα γιατί δεν φοβάμαι. Δεν υπάρχει καταγγελία. Εγώ αυτή τη στιγμή σταυρώνομαι από τα μέσα, για κάποια πράγματα για τα οποία δεν υπάρχει καταγγελία. Βγήκα ευθαρσώς να αναφέρω χωρίς να προσβάλλω κανέναν. Τα περισσότερα media παρουσιάζουν μια άλλη ιστορία, ένα προφίλ μιας κυρίας η οποία δεν εμφανίζεται πουθενά, λέει πράγματα τα οποία δεν στέκουν, ότι το βίντεο είναι τωρινό και σατυρίζω με τον Πέτρο τις κακοποιημένες γυναίκες. Αυτή τη στιγμή σταυρώνομαι και διασύρομαι, για κάτι το οποίο δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Ένα πράγμα το οποίο είναι κολάζ μόνο κάποιων πραγμάτων, τα οποία δεν αποτελούν ποινικό αδίκημα, και στο οποίο εγώ πρέπει να απαντήσω για μια κυρία η οποία έχει ανεβάσει φωτογραφία με το κυλοτάκι της στο μπάνιο και εγώ πρέπει να απολογηθώ. Έχουμε τρελαθεί.

Το σχόλιό του για την κριτική που δέχεται η φράση του «Άνδρας παλαιάς κοπής»

Ένας άνδρας παλαιάς κοπής ξέρει πώς φέρεται στις γυναίκες, ξέρει τα όριά του, και ξέρει και τα όρια που του αφήνουν οι άλλοι. Όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει τι σημαίνει «άνδρας παλαιάς κοπής».

Τελειώνοντας την τηλεφωνική του παρέμβαση, ο Παύλος Χαϊκάλης δήλωσε:

«Κάνετε δικαστήριο. Γι’αυτή την πράξη μου ζήτησα δημόσια συγγνώμη, ούτε αυτό έγινε κατανοητό. Ούτε αυτό έγινε δεκτό. Είμαι ένας ηθοποιός σαράντα χρόνια στο σανίδι που μπορώ να κοιτάζω τους συναδέλφους μου στα μάτια».