Ο Παύλος Χαικάλης

Η δημόσια τοποθέτηση του Παύλου Χαϊκάλη: «Κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα»

Συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του Μega «Κοινωνία ώρα Mega» παραχώρησε ο Παύλος Χαϊκάλης παίρνοντας δημόσια θέση για τις καταγγελίες των συναδέλφων του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δημοφιλής πρωταγωνιστής «Στον χώρο ήταν γνωστά όλα» και «Δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα».

O Παύλος Χαϊκάλης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία, αλλά θέλω να θίξω τα κακώς κείμενα κλάδων, γιατί δεν είναι μόνο ο δικός μας ο κλάδος, είναι πολλοί κλάδοι, οι οποίοι ενέχονται σε αυτή την ιστορία με διαφορετικούς τρόπους. Στο θέατρο πάντοτε υπήρχαν αυτά. Ονόματα που έχουμε αγαπήσει από παλιότερες φουρνιές, έχουν εμπλακεί σε τέτοιου είδους καταστάσεις, απλώς τότε δεν ήταν γνωστό. Έχουμε θεοποιήσει ανθρώπους που στην ουσία δεν θα έπρεπε.

Αλλά προς χάριν της τέχνης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο, το έχουμε προσπεράσει. Οι γνωρίζοντες μέσα από τον χώρο ξέρουν πολύ καλά την συμπεριφορά τέτοιων ανθρώπων. Διαχρονικά. Yπήρχε πάντα καταπίεση και σεξουαλική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες ειδικά συναδέλφους, με έναν εγωιστικό τρόπο.

Υπάρχει ο φόβος ότι θα στιγματιστείς, ότι δεν θα βρεις δουλειά, ότι θα σε αποβάλει το σύστημα. Υπάρχει μια λαχτάρα του κόσμου να βγει στο θέατρο ή στον κινηματογράφο και αυτό αποτελεί στοιχείο εκμετάλλευσης από κάποιους. Όλο το παιχνίδι γενικά, για να καταλήξουμε, είναι παιχνίδι εξουσίας. Από εκεί ξεκινούν τα πάντα. Η γυναίκα δεν μπορεί να αποτελεί ποτέ αντικείμενο ηδονής, ούτε είναι οικόπεδο προς καταπάτηση. Στον χώρο τα ξέραμε όλοι αυτά. Όχι, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Μην μείνουμε στα ονόματα και στις καταστάσεις. Θα έπρεπε να υπάρχει το στοιχείο της μετάνοιας και της συγνώμης».