Πολίνα Πορίζκοβα

Πολίνα Πορίζκοβα: Το τοπ μόντελ των '80s έχει γενέθλια και ποζάρει γυμνή

Τα γενέθλιά της έχει σήμερα η Πολίνα Πορίζκοβα.

Το πρώην μοντέλο έκλεισε τα 59 και πόζαρε για ακόμη μία φορά γυμνή στο κρεβάτι της.

Η ίδια δεν σταματά να δημοσιεύει γυμνές φωτογραφίες της θέλοντας έτσι να περάσει τα δικά της μηνύματα για την απενοχοποίηση της σεξουαλικότητας των γυναικών μεγαλύτερης ηλικίας.

Η Πορίζκοβα πόζαρε χαμογελαστή και γυμνή, έχοντας τυλιγμένο στη μέση της μόνο ένα λευκό σεντόνι. Μεταξύ άλλων έγραψε πως της πήρε 59 χρόνια για να νιώσει τόσο σίγουρη και απαλλαγμένη από ντροπή.

«Στα 59 μου χρόνια, δεν έχω νιώσει ποτέ καλύτερα στο "πολυφορεμένο" δέρμα μου. (Για όσους από εσάς θα μου κάνουν κήρυγμα για την ηλικία και τη γύμνια, να είστε σίγουροι - μου πήρε 59 χρόνια για να νιώσω τόσο σίγουρη και απαλλαγμένη από ντροπή, και εύχομαι το ίδιο και για εσάς)», τόνισε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της.

«Ένα κορίτσι γενεθλίων (γυναίκα) μέσα στο κοστούμι γενεθλίων της. Μια τελευταία χρονιά στα πενήντα μου. Ήταν η χειρότερη, η πιο δύσκολη, αλλά και η πιο διαφωτιστική δεκαετία της ζωής μου. Είμαι περήφανη που έφτασα στο επίπεδο 59! Και θα συνεχίσω να είμαι περήφανη με κάθε επίπεδο που θα ανεβαίνω σε αυτό το παιχνίδι της ζωής. Στα 59 μου χρόνια, δεν έχω νιώσει ποτέ καλύτερα στο "πολυφορεμένο" δέρμα μου. (Για όσους από εσάς θα μου κάνουν κήρυγμα για την ηλικία και τη γύμνια, να είστε σίγουροι - μου πήρε 59 χρόνια για να νιώσω τόσο σίγουρη και απαλλαγμένη από ντροπή, και εύχομαι το ίδιο και για εσάς)», έγραψε η 58χρονη.

Η 58χρονη από την Τσεχοσλοβακία, που ήταν από τα τοπ μοντέλα της δεκαετίας του '80,  με τις αναρτήσεις της στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ότι «το σεξ και οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες αποτελούν ένα κοινωνικό ταμπού».

Μάλιστα και σε παλαιότερη ανάρτησή της έθιξε το θέμα της σεξουαλικότητας των «ώριμων γυναικών» κατακρίνοντας όσους θεωρούν σέξι μόνο τις νέες γυναίκες.

Η Πολίνα Πορίζκοβα είναι μοντέλο, ηθοποιός και συγγραφέας. Το 1984, σε ηλικία 18 ετών, έγινε η πρώτη γυναίκα από την Κεντρική Ευρώπη στο εξώφυλλο του τεύχους μαγιό «Sports Illustrated». Επίσης ήταν το πρόσωπο της Estée Lauder το 1989.