Φωτογραφία: unsplash/@aminhasani

Πες αντίο στους επίμονους λεκέδες καφέ στις κούπες -Το μυστικό συστατικό για να τους εξαφανίσεις

Ένας από τους πιο επίμονους λεκέδες είναι ο καφές πάνω στην κούπα.

Είναι γεγονός πως τα στίγματα του καφέ αν μείνουν στην κούπα δύσκολα φεύγουν ωστόσο, υπάρχουν κάποια μυστικά υλικά μέσα στην κουζίνα μας που μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα και σίγουρα αξίζουν μια προσπάθειά μας.

Ένα από τα πιο συχνά προϊόντα που μπορούν να κάνουν θαύματα είναι το απορρυπαντικό πιάτων και συνήθως είναι το πρώτο που δοκιμάζει κανείς.

Το απορρυπαντικό πιάτων είναι σχεδιασμένο για να αφαιρεί επίμονους λεκέδες επομένως το πρώτο βήμα είναι να γεμίσετε με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων την κούπα έως να μουλιάσει. Προσθέστε αρκετό ζεστό νερό για να καλύψετε τον λεκέ, αφήστε την κούπα να καθίσει για λίγα λεπτά και έπειτα τρίψτε καλά με ένα σφουγγάρι.

Επίσης, η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα. Με 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας και νερό θα δημιουργηθεί μια θαυματουργή πάστα. Τρίψτε τον λεκέ με ένα μαλακό σφουγγάρι και έπειτα ξεπλύνετε καλά την κούπα.

Το μυστικό συστατικό για δύσκολους λεκέδες καφέ στην κούπα

Θα χρειαστείς:

  • 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι
  • Ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων
  • Γάντια φούρνου

Ρίξτε το ξύδι σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Θέλουμε το ξύδι μας να είναι ζεστό επομένως αφήστε για περίπου 2 λεπτά. Με τα γάντια του φούρνου πάρτε το μπολ με προσοχή και ρίξτε το ξύδι στην κούπα. Αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις ώρες. Μπορείτε επίσης να το αφήσετε όλη τη νύχτα. Ξεπλύνετε το ξύδι με καθαρό νερό. Εάν παραμένουν λεκέδες στην κούπα επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα μέχρι η κούπα να μοιάζει με καινούργια.