Ισως το πιο ακριβό κόσμημα που έχουμε δει ποτέ στο Met Gala

Η Ινδή δισεκατομμυριούχος Sudha Reddy με διαμαντένιο κολιέ αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων στο Met Gala

Η Ινδή δισεκατομμυριούχος Sudha Reddy φόρεσε ίσως το πιο ακριβό κόσμημα στο Met Gala 2024 - και μάλιστα ήταν από τη δική της συλλογή.

Η Reddy, διευθύντρια του ομίλου MEIL και σύζυγος του επιχειρηματία PV Krishna Reddy, παρακολούθησε το ετήσιο Met Gala στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα 6 Μαΐου. Για την εκδήλωση, φόρεσε ένα μεταξωτό φόρεμα που είχε φτιάξει κατά παραγγελία ο Ινδός σχεδιαστής Tarun Tahiliani. Το χειροποίητο φόρεμα χρειάστηκε περισσότερα από 4.500 άτομα για να ολοκληρωθεί.

Αν το κεντημένο λευκό φόρεμα της επιχειρηματία ήταν αρκετά εντυπωσιακό, ήταν τελικά το διαμαντένιο κολιέ 180 καρατίων της Reddy που έκλεψε την παράσταση. Σύμφωνα με το περιοδικό Town & Country, το κομμάτι λέγεται «Amore Eterno» και το χάρισε στη Reddy ο σύζυγός της για την 25η επέτειο του γάμου τους.

Το περιδέραιο αξίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων και αποτελείται από τέσσερα μεγάλα διαμάντια σε σχήμα καρδιάς που συνδέονται με 21 φωσφορίζοντα στρογγυλά διαμάντια. Μιλώντας στο πρακτορείο, η Reddy εξήγησε ότι φιλοτέχνησε το κομμάτι με τη βοήθεια της σχεδιάστριας κοσμημάτων Farah Khan Ali.

«Το μεγαλύτερο από τα τέσσερα διαμάντια σε σχήμα καρδιάς αντιπροσωπεύει τον σύζυγό μου, Krishna, ενώ το επόμενο είναι εγώ, και τα άλλα δύο διπλανά αντιπροσωπεύουν τους γιους μας, Pranav και Manas», είπε. «Το κολιέ, για μένα, αντιπροσωπεύει έναν αιώνιο δεσμό αγάπης και σύνδεσης. Νομίζω ότι ταιριάζει πολύ με το δαχτυλίδι μου σε σχήμα καρδιάς και είμαι πάντα υπέρ του πάθους και της θετικότητας, οπότε είναι φυσικό οι καρδιές να είναι τα αγαπημένα μου σχέδια».

Εκτός από το διαμαντένιο κολιέ της, η Reddy φόρεσε δύο δαχτυλίδια στο Met Gala - ένα με κίτρινο διαμάντι 23 καρατίων και ένα άλλο με διαμάντι σε σχήμα καρδιάς 20 καρατίων - και τα δύο επίσης από την προσωπική της συλλογή.

Υπογράμμισε ότι η δημιουργία που επέλεξε για το Met Gala είχε σκοπό να χρησιμεύσει για την καλλιτεχνική αναγέννηση της Ινδίας, προβάλλοντας το χειροποίητο ινδικό σχέδιο. «Το ρούχο δημιουργεί εικόνες ενός ανθισμένου κήπου, προσκαλώντας τον θεατή να αγκαλιάσει την αυθεντικότητα σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς», δήλωσε η Reddy. «Μια μεταφορά για την Ινδία ως μια κοιμώμενη ομορφιά που ξυπνάει ξανά, η στολή γιορτάζει τη διαχρονικότητα της παραδοσιακής κατασκευής, την υπέρβαση των χρονικών ορίων και τον αιώνιο κύκλο της ανανέωσης και της αναγέννησης».

Η Reddy είναι επί μακρόν υποστηρικτής του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Met και του προγράμματος του μουσείου για τις τέχνες της Νότιας Ασίας. Παρακολούθησε το πρώτο της γκαλά στο Met το 2021, για τον εορτασμό του "In America: A Lexicon Of Fashion", όπου φόρεσε ένα φόρεμα Falguni Shane Peacock Haute Couture.

Φέτος, το θέμα του Met Gala ήταν "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion". Το υπερθέαμα μόδας συνέπεσε με τα εγκαίνια της έκθεσης του Ινστιτούτου Κοστουμιών, η οποία επικεντρώνεται σε 50 ιστορικά σημαντικά κομμάτια μόδας - κάποια από αυτά πολύ εύθραυστα για να φορεθούν ποτέ ξανά. Σχεδόν 250 αντικείμενα αντλήθηκαν από τη μόνιμη συλλογή του Ινστιτούτου Κοστουμιών, με σχέδια των Elsa Schiaparelli, Yves Saint Laurent, Christian Dior και Givenchy, που καλύπτουν 400 χρόνια ιστορίας της μόδας.