ζευγάρι στο κρεβάτι

H συνήθεια πριν τον ύπνο που καταστρέφει τη σχέση σας -Δεν είναι το κακό σεξ

Μία συνήθεια που μπορεί να έχετε υιοθετήσει πριν τον ύπνο θα μπορούσε να αποβεί... μοιραία για την ερωτική σας ζωή.

Η στιγμή που ξαπλώνετε δίπλα στον σύντροφό σας λίγο πριν τον ύπνο αποτελεί μία ευκαιρία για να συνδεθείτε και να έρθετε πιο κοντά. Το κλείσιμο της ημέρας με μία αγκαλιά στο κρεβάτι αποτελεί την ένδειξη ότι οι δύο σύντροφοι επικοινωνούν και μοιράζονται την καθημερινότητά τους, έτοιμοι να ξεκινήσουν την επόμενη ημέρα τους.

Ωστόσο πολλά ζευγάρια φαίνεται πως προσπερνούν αυτήν την όμορφη στιγμή και προτιμούν να αποκοιμηθούν αγκαλιά με το... κινητό τους τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συνήθεια του να σκρολάρετε σιωπηλά και οι δύο στα κινητά σας μπορεί να φέρει την ρουτίνα στη σχέση σας.

«Μειώνετε τις πιθανότητες οικειότητας και στοργής», αναφέρει η θεραπεύτρια Τρέισι Ρος με έδρα τη Νέα Υόρκη, μιλώντας στην HuffPost. «Η σύνδεση είναι κρίσιμη για μια δυνατή σχέση – και πρέπει να συμβαίνει τακτικά, για να ευδοκιμήσει ένα ζευγάρι», προσθέτει.

Οι θερεπευόμενοι της συχνά παραπονιούνται ότι ο σύντροφός τους είναι «συνεχώς στο τηλέφωνό του» ή είναι «αποσπασμένος» από μία άλλη συσκευή, καθιστώντας δύσκολο να κρατήσουν την προσοχή τους.

«Ενώ η ανάγκη για χαλάρωση στο τέλος της ημέρας είναι απολύτως κατανοητή, είναι δύσκολο να μην σχολιάσει κανείς τη ζημιά που μπορεί να κάνει σε μια σχέση», πρόσθεσε η Ρος.

Φωτογραφία/Shutterstock

Ωστόσο, η ψυχοθεραπεύτρια Αιμέ Χαρτστέιν, με έδρα την Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε από ένα ζευγάρι να μην κάθονται στα κινητά τους. «Είτε μας αρέσει, είτε όχι, τα κινητά μας είναι εδώ και είναι ασυνήθιστο ένα ζευγάρι να μην ακουμπήσει τα κινητά τους».

«Είναι ένας τρόπος που οι άνθρωποι μαθαίνουν τα νέα τους, μιλούν με φίλους και ψυχαγωγούνται. Αν ένα ζευγάρι είναι ευτυχισμένο στη σχέση, τότε δεν είναι πρόβλημα».

Η Ρος συνέστησε αρχικά να θέσετε μια ερώτηση στον εαυτό σας: «Ασχολούμαι με το κινητό μου όταν θέλω να αποφύγω τον σύντροφό μου, και αν ναι,. γιατί το κάνω αυτό;»

Έπειτα αν παρατηρείτε ότι ο σύντροφός σας έχει αυτή τη συνήθεια ρωτήστε τον: «Μήπως θέλεις να βρούμε να κάνουμε κάτι μαζί;»

H Ρος πρόσθεσε, ότι οι οθόνες χρησιμοποιούνται μερικές φορές ως τακτική αποφυγής. «Οι συνήθειες τείνουν να μένουν, και αν δεν προσπαθήσουμε ενεργά να τις αλλάξουμε, επιμένουν».

Εάν υποψιάζεστε ότι το κινητό σας μπορεί να παραβιάζει τον ποιοτικό χρόνο, ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν να θέσετε όρια , όπως να μην υπάρχουν τηλέφωνα στο δείπνο ή να αφιερώνετε μια μέρα στην εβδομάδα χωρίς καθόλου κινητά.