θαλάσσιος ίππος

Θαλάσσιος ίππος αποκοιμήθηκε σε παγόβουνο και από την Αρκτική βρέθηκε στην Ιρλανδία

Ένας θαλάσσιος ίππος από την Αρκτική βρέθηκε με ανεξήγητο τρόπο στην Ιρλανδία!

Το σπάνιο φαινόμενο κατέγραψε ένας ντόπιος με την κόρη του και τώρα οι επιστήμονες καλούνται να το εξηγήσουν.

Ο Ιρλανδός Alan Houlihan, δήλωσε ότι εντόπισε το ζώο μαζί με την κόρη του, Muireann, στο νησί Valentia όπου είχαν πάει για βόλτα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Το μέγεθός του ήταν αστρονομικό. Ήταν σαν μεγάλος ταύρος. Εξαφανίστηκε στη θάλασσα για λίγο και μετά επέστρεψε και ξάπλωσε σε κάτι βράχια για μερικές ώρες. Ήταν φανταστικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βιολόγος θαλάσσιας ζωής του Dingle Oceanworld Aquarium, Kevin Flannery, θεωρεί ότι ο θαλάσσιος ίππος, που είναι νεαρής ηλικίας με βάση το μήκος των χαυλιόδοντών του, κατά πάσα πιθανότητα αποκοιμήθηκε πάνω σε παγόβουνο που αποκόπηκε από τη Γροιλανδία. Το θαλάσσιο ρεύμα μετέφερε το ζώο προς την Ιρλανδία, όπου και εθεάθη.

«Θα ήταν πολύ κουρασμένος και πεινασμένος σε αυτό το στάδιο. Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι να αποκοιμούνται σε ένα παγόβουνο και μετά να μεταφέρονται μακριά από την Αρκτική», δήλωσε στον Independent, καλώντας τους φιλόζωους να του προσφέρουν καταφύγιο ώστε να τραφεί και να ανακτήσει τις δυνάμεις του για να επιστρέψει στο σπίτι του.

Ωστόσο, άλλοι ειδικοί διαφωνούν ότι αποκοιμήθηκε και θεωρούν ότι απλώς ξεκινησε ένα μεγάλο ταξίδι για να βρει τροφή, μύδια και αχιβάδες αλλά και να αναπαραχθεί.

Οι φωτογραφίες του πάντως από τις ακτές της Ιρλανδίας είναι απίθανες. Ο θαλάσσιος ίππος έμοιαζε κουρασμένος και αποπροσανατολισμένος αλλά φαίνεται πώς ξεκίνησε ήδη το ταξίδι της επιστροφής.