παιδί της χρονιάς Gitanjali Rao.

Περιοδικό ΤΙΜΕ: Η 15χρονη επιστήμονας Gitanjali Rao είναι το πρώτο «παιδί της χρονιάς»

Το πρώτο «παιδί της χρονιάς» ανακοίνωσε το περιοδικό TIME, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Τα τελευταία 92 χρόνια, το εμβληματικό περιοδικό επιλέγει το «πρόσωπο της χρονιάς», φιλοξενώντας το στο εξώφυλλό του όπως και συνέντευξή του στο αφιερωματικό τεύχος.

Ωστόσο, φέτος, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πρωτότυπη κίνηση, με το «παιδί της χρονιάς», το οποίο επιλέχθηκε σε συνεργασία με το Nickelodeon.

Πρόκειται για την 15χρονη επιστήμονα και ερευνήτρια Gitanjali Rao, που φιγουράρει στο εξώφυλλο φορώντας τα μετάλλια με τα οποία έχει βραβευτεί.

Η νεαρή κοπέλα επιλέχθηκε μεταξύ 5.000 υποψηφίων ενώ μίλησε με την Αντζελίνα Τζολί, η οποία της πήρε τη συνέντευξη, για την απίστευτη δουλειά της.

H Gitanjali Rao είναι από το Ντένβερ του Κολοράντο και έχει εφεύρει νέες τεχνολογίες σε μια σειρά από πεδία, συμπεριλαμβανομένης μιας συσκευής που μπορεί να εντοπίσει τον μόλυβδο στο πόσιμο νερό αλλά και μια εφαρμογή και επέκταση του Chrome που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει περιεχόμενο bullying στο Διαδίκτυο.

Η ίδια δήλωσε ότι ελπίζει να εμπνεύσει και τα άλλα παιδιά της ηλικία της και να τα κάνει ονειρεύονται νέες ιδέες για «επίλυση των προβλημάτων του κόσμου».

«Δεν θέλω μόνο να δημιουργήσω τις δικές μου συσκευές για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου, αλλά αυτό να αποτελέσει και έμπνευση για άλλους, να κάνουν το ίδιο. Αν μπορώ εγώ, μπορείς κι εσύ» τόνισε η 15χρονη στη συνέντευξή της στο TIME.

Η 15χρονη επιστήμονας επιλέχθηκε φτάνοντας στους πέντε φιναλίστ καθώς ξεχώρισε από μια επιτροπή νέων ανθρώπων.

Η ίδια και οι άλλοι τέσσερις φιναλίστ θα τιμηθούν σε ειδική τηλεοπτική εκπομπή την Παρασκευή.

 15χρονη επιστήμονας