Ετσι θα τηγανίσεις σωστά το αυγό

Το τρικ του Ακη Πετρετζίκη για να εξοικονομήσεις ενέργεια όταν μαγειρεύεις

Μια νέα σειρά με έξυπνους κι απλούς τρόπους για να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα στην κουζίνα έρχεται από τον λογαριασμό του Ακη Πετρετζίκη στο Instgram.

O αγαπημένος σεφ θέλει να μοιραστεί με το κοινό εύκολα και πρακτικά tips ώστε να μπορούμε να μαγειρεύουμε στην κουζίνα μας χωρίς να σπαταλούμε ενέργεια και χρήματα.

Αλλωστε όπως σημειώνει ο ίδιος, στην κουζίνα καταναλώνουμε το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής ενέργειας που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας. Περίπου το 14% πηγαίνει στην μαγειρική, ενώ το 17% στην συντήρηση του φαγητού και των πρώτων υλών μας.

Ο Ακης Πετρετζίκης λοιπόν μάς δείχνει πώς να χρησιμοποιήσουμε με έξυπνο τρόπο την ηλεκτρική ενέργεια στην κουζίνα μας χωρίς να την σπαταλήσουμε.

Το τρικ του Ακη Πετρετζίκη για να εξοικονομήσεις ενέργεια όταν μαγειρεύεις

«Τι μπορεί να πάει λάθος όταν πάμε να τηγανίσουμε ένα αυγό; Δείτε το νέο βίντεο και όχι μόνο θα μάθετε, αλλά θα μάθετε και πώς θα εξοικονομήσετε ενέργεια!» σημείωσε ο Ακης Πετρετζίκης στο προφίλ του στο Instagram.

Αυτό που προτείνει ο Ακης Πετρετζίκης όταν μαγειρεύουμε στην κουζίνα μας είναι το μέγεθος της εστίας να είναι ίδιο με την βάση του σκεύους μας. Αλλιώς, θα πετάξουμε το 40% της ενέργειας που θα καταναλώσουμε.

Δείτε το βίντεο: