Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύσετε τις μπανάνες

Με αυτό το κόλπο διατηρούνται περισσότερο φρέσκες οι μπανάνες

Εσείς πού αποθηκεύετε τις μπανάνες σας; Οι περισσότεροι πάντως τις τοποθετούν σε ένα μπολ για φρούτα χωρίς δεύτερη σκέψη, ωστόσο, στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα χειρότερα μέρη για τη φύλαξή τους.

Κι αυτό γιατί πολλά φρούτα παράγουν μια ορμόνη που ονομάζεται αιθυλένιο, το οποίο τα βοηθά να ωριμάσουν και να γίνουν πιο γλυκά, ωστόσο, προκαλεί παράλληλα τη γρήγορη αλλοίωση των φρούτων αν αποθηκευτούν πολλά μαζί.

Πώς θα διατηρήσετε τις μπανάνες σας φρέσκες, σύμφωνα με τη σεφ

Είναι καλύτερο λοιπόν, να διατηρείτε τις μπανάνες σε ένα πάγκο της κουζίνας χωριστά από τα άλλα φρούτα, καθώς παράγουν μεγάλη ποσότητα αερίου αιθυλενίου, αλλά και πάλι θα χαλάσουν μετά από λίγες μόνο ημέρες όταν διατηρούνται δίπλα σε άλλες μπανάνες.

Ωστόσο, η Ρόουζ Ρέιζμαν, σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, μοιράστηκε τις συμβουλές της για το πώς να διατηρήσετε τις μπανάνες φρέσκες για πολύ περισσότερο χρόνο. Όπως είπε σε βίντεό της στο TikTok: «Πόσες φορές έχει τύχει να αγοράσουμε μπανάνες και μετά από μερικές ημέρες να έχουν στίγματα και να είναι καφέ; Κάνουν για γλυκά και για την κατάψυξη αλλά όχι για φάγωμα. Να λοιπόν μια συμβουλή: Μπορείτε να πάρετε τις μπανάνες – καλύτερα όχι όλες μαζί αλλά μία μία – και να τις τυλίξετε με λίγη μεμβράνη. Αυτό εμποδίζει τα αέρια αιθυλενίου να διεισδύσουν στην μπανάνα, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ωρίμανση». Στη συνέχεια του βίντεο, η σεφ δείχνει ακριβώς πώς κάνει η ίδια την διαδικασία.

Πώς λειτουργεί όμως το κόλπο;

Οι μπανάνες παράγουν αέριο αιθυλένιο μέσω του μίσχου και το τύλιγμα δημιουργεί ένα φράγμα που συγκρατεί το αέριο στην πηγή και το εμποδίζει να επηρεάσει τις υπόλοιπες μπανάνες.
Η μεμβράνη θα επιβραδύνει σημαντικά τη διαδικασία ωρίμανσης και θα συμβάλει στην παράταση της διάρκειας ζωής της μπανάνας κατά αρκετές ημέρες.

Όπως είπε η σεφ: «Κρατήστε τη μεμβράνη πάνω στην μπανάνα μέχρι να είστε έτοιμοι να τη φάτε. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρηθεί για περίπου 4 με 5 ημέρες με ωραία εμφάνιση και υπέροχη γεύση».

Ενθουσιάστηκαν οι οπαδοί της: «Πιάνει, όντως!»

Πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν το κόλπο της Ρόουζ και τόνισαν πως την δοκίμασαν και έπιασε. «Πράγματι λειτουργεί! Σπουδαία συμβουλή!» έγραψε κάποιος ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Το κάνω αυτό εδώ και χρόνια και τις κρατάει φρέσκες», με έναν τρίτο να προσθέτει: «Το κάνω και με αλουμινόχαρτο και λειτουργεί το ίδιο».