Βρετανός άνδρας με σκουφί και μπουφάν χωρίς φίλους

«Δεν έχω φίλους»: Το εξομολογητικό βίντεο ενός Βρετανού που έγινε viral -Μιλά για τη μοναξιά που νιώθει μεγάλο ποσοστό ανδρών

Τις τελευταίες μέρες ένα βίντεο ενός Βρετανού άνδρα, που εξομολογείται ότι δεν έχει φίλους και αισθάνεται μοναξιά, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει γίνει viral.

Παρά το γεγονός ότι ο Mark Gaisford έχει οικογένεια και μια αρκετά καλή δουλειά, εξομολογείται ότι νιώθει μόνος. Ο λόγος; Δεν έχει φίλους. Στο viral βίντεο το οποίο δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο LinkedIn και ύστερα στο YouTube, ο Βρετανός άνδρας είπε ότι, μπορεί να έχει πολλούς γνωστούς και καλούς συναδέλφους, αλλά δεν έχει πραγματικές φιλίες, κάτι που, δυστυχώς, δε συμβαίνει μόνο σε εκείνον.

Ο ίδιος είναι 52 και CEO της δικής του εταιρίας και πριν από λίγες μέρες πήρε τη γενναία απόφαση να δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο LinkedIn ένα βίντεο, αποκαλύπτοντας όσα πραγματικά ένιωθε.

Στο viral βίντεο τον ακούμε να λέει ότι τα δυο παιδιά του έχουν μεγαλώσει πια, ενώ η γυναίκα του φεύγει τα σαββατοκύριακα από το σπίτι για δουλειά, με αποτέλεσμα, η παντελής απουσία κοινωνικής ζωής να τον φθείρει ψυχολογικά.

Μέσα σε λίγες μέρες, το βίντεο συγκέντρωσε πάνω από 15 χιλιάδες προβολές και εκατοντάδες σχόλια από τους followers του Mark στο LinkedIn -κάποια από τα οποία ήταν υποστηρικτικά, ενώ άλλα προέρχονταν από άνδρες που του έλεγαν ότι και οι ίδιοι νιώθουν έτσι. Στα πλάνα του βίντεο, διαβάζουμε στοιχεία από έρευνες, που τονίζουν ότι αυτοί που υποφέρουν περισσότερο από μοναξιά είναι άνδρες, από τους οποίους ο ένας στους 5 ισχυρίζεται ότι δεν έχει κανέναν στενό φίλο.

Ο ίδιος στη συνέχεια παίρνει την απόφαση να πάει σε ένα meet up, το οποίο διοργάνωνε μια ομάδα ατόμων σε μια pub στο Κεντ, όπου μένει. Μιλώντας στην κάμερα εξομολογείται ότι είχε άγχος επειδή δεν ήξερε κανέναν. Ωστόσο, βγαίνοντας είπε ότι πέρασε τέλεια και ότι χάρηκε που πήρε την απόφαση να πάει και να γνωρίσει κόσμο.

Η ιστορία του Μαρκ βέβαια έχει happy end, αφού μετά από λίγο καιρό, ο ίδιος δημοσίευσε ένα βίντεο, όπου μας ενημερώνει ότι τελικά έκανε έναν φίλο, τον Τζο!