Η Ζωή Λάσκαρη

Η Ζωή Λάσκαρη και η Δέσπω Διαμαντίδου σε μια σπάνια φωτογραφία στα ‘70s

Η Ζωή Λάσκαρη και η Δέσπω Διαμαντίδου μαζί, σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο από τη δεκαετία του ‘70.

Πολλές είναι οι σπάνιες φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα social media από το παρελθόν σπουδαίων καλλιτεχνών. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρίσκονται δύο ταλαντούχες γυναίκες, άκρως αγαπητές στο κοινό.

Η Ζωή Λάσκαρη αλλά και η Δέσπω Διαμαντίδου υπήρξαν σπουδαίες στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο.

Η Ζωή Λάσκαρη και η Δέσπω Διαμαντίδου σε μια σπάνια φωτογραφία από τη δεκαετία του ‘70

Τώρα, μια φωτογραφία και με τις δύο τους δημοσιεύθηκε στα social media και μάλιστα απεικονίζονται λαμπερές, σε μια δεξίωση έπειτα από πρεμιέρα, τη δεκαετία του ‘70.

Η φωτογραφία με τη Ζωή Λάσκαρη και τη Δέσπω Διαμαντίδου, δημοσιεύθηκε από το Instagram προφίλ της Ελενας Μακή Λυμπέρη και μάλιστα στη λεζάντα δίνει ορισμένες πολύτιμες πληροφορίες για τη φωτογραφία αλλά και για τις δύο γυναίκες.

Συγκεκριμένα γράφει: «Η Ζωή Λάσκαρη με την Δέσπω Διαμαντίδου σε δεξίωση έπειτα από πρεμιέρα στη δεκαετία του 70, μερικά χρόνια αφότου η διεθνώς καταξιωμένη ελληνίδα ηθοποιός είχε επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από πολυετή απουσία και έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα. Η Δέσπω Διαμαντίδου είχε φύγει από την Ελλάδα μετά το τέλος του δεσμού της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και έκανε μια σημαντική καριέρα καρατερίστας στο Broadway και τον διεθνή κινηματογράφο ειδικά στα χρόνια της δικτατορίας. Στο θέατρο στη Νέα Υόρκη είχε παίξει εκτός από το “Ilya Darling” δίπλα στη Μελίνα Μερκούρη, στο “A little night music” του Sondheim αλλά και στο “Cabaret” τον ρόλο της Fraulein Schneider τον οποίο πριν από εκείνη κρατούσε η Lotte Lenya. Στο θέατρο την είδε και την επέλεξε και ο Γούντι Άλεν για το ρόλο της μητέρας του στην κινηματογραφική κωμωδία εποχής «Ο ειρηνοποιός»