OSCAR DE LA RENTA

Η εντυπωσιακή έκθεση από το αρχείο του Oscar de la Renta


Oscar de la Renta. Ο «μετρ» της ανεπιτήδευτης κομψότητας.Ο σχεδιαστής που ύμνησε τη θηλυκότητα και την προέβαλε σε όλες τις διαστάσεις.

«Τhe Glamour and the Romance of Oscar de la Renta» : Η γοητεία και ο ρομαντισμός των δημιουργιών του μεγάλου σχεδιαστή σε μια έκθεση. To Μουσείο Καλών Τεχνών στο Χιούστον φιλοξενεί μια συλλογή ρούχων με ξεχωριστή σημασία. Απλά γιατί αντικατοπτρίζει τη ζωή και το έργο ενός ανθρώπου που αφιέρωσε όλη του ζωή υπηρετώντας την υψηλή αισθητική. H διαδρομή της καριέρας του (1960- 2014) αποτυπώνεται σε δημιουργίες που καθεμία από αυτές έχει τη δική της ιστορία.

Ολα τα πρόσωπα, τα γεγονότα, οι χώρες (Ισπανία, Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία) που τον επηρέασαν, έγιναν δημιουργίες που χάραξαν νέους δρόμους στο μεγάλο κόσμο της μόδας. Η συλλογή που παρουσιάζεται στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Χιούστον είναι ένα «παράθυρο» στο προσωπικό αρχείο του σχεδιαστή. Ενα μεγάλο κεφάλαιο της καριέρας του, η συνεργασία του με τον οίκο Balmain (από τα τέλη του 1992 μέχρι τον Ιούλιο του 2002) καθρεπτίζεται στη συλλογή που κρύβει μια ακόμα έκπληξη: το νυφικό της Αμάλ Αλαμουντίν. Η Αμάλ Αλαμουντίν κατόπιν αιτήματος από τους υπευθύνους της έκθεσης, το παραχώρησε θέλοντας να τιμήσει με τη σειρά της το έργο του σχεδιαστή που μια από τις πιο όμορφες ημέρες της ζωής της, την έκανε ακόμα πιο όμορφη με τη δημιουργία του.

H έκθεση γιορτάζει την ομορφιά της οπτικής που είχε ο σχεδιαστής για τον κόσμο: τον κόσμο της μόδας και τον κόσμο που τον περιέβαλε. Eνας δημιουργός που γνώριζε καλά τη γυναικεία φύση και την ανάγκη της να γοητεύει και να μην περνά απαρατήρητη.