Το συγκινητικό μήνυμα της Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοινώνει την επιστροφή της στη δημόσια ζωή με μια εκ βαθέων εξομολόγηση

Ο κόσμος θα δει επιτέλους ξανά την Κέιτ Μίντλετον, πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του καρκίνου της και έξι μήνες μετά την τελευταία της δημόσια εμφάνιση ανήμερα των Χριστουγέννων, η πριγκίπισσα της Ουαλίας επιβεβαίωσε ότι θα παραστεί στο Trooping the Colour, αύριο Σάββατο - την ετήσια κρατική εκδήλωση που γιορτάζει τα γενέθλια του Βρετανού μονάρχη.

Δεν επρόκειτο για επίσημη δήλωση: η πριγκίπισσα έγραψε μια βαθιά προσωπική ανακοίνωση που αφορά την θεραπεία της για τον καρκίνο. "Κάνω καλή πρόοδο, αλλά όπως γνωρίζει όποιος περνάει χημειοθεραπεία, υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Τις κακές μέρες, νιώθεις αδύναμος, κουρασμένος και πρέπει να ενδίδεις στο σώμα σου και να ξεκουράζεσαι. Αλλά τις καλές μέρες, όταν αισθάνεσαι πιο δυνατός, θέλεις να εκμεταλλευτείς στο έπακρο την ευεξία σου", έγραψε. "Ανυπομονώ να παρευρεθώ στην παρέλαση των γενεθλίων του βασιλιά αυτό το Σαββατοκύριακο με την οικογένειά μου και ελπίζω να συμμετάσχω σε μερικές δημόσιες υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, γνωρίζοντας ωστόσο ότι δεν έχω ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα".

Η πριγκίπισσα σημείωσε επίσης ότι μαθαίνει να είναι υπομονετική. "Aντιμετωπίζω την κάθε μέρα όπως έρχεται, ακούω το σώμα μου και επιτρέπω στον εαυτό μου να πάρει αυτόν τον απαραίτητο χρόνο για να θεραπευτεί".

Μαζί με τη δήλωσή, μοιράστηκε και μια φωτογραφία της να περπατάει στο δάσος κοντά στο σπίτι της στο Windsor. Φοράει ένα μπεζ σακάκι και ένα τζιν παντελόνι καθώς κοιτάζει στο βάθος.

Ο πεθερός της, ο βασιλιάς Κάρολος, θα παραστεί επίσης στην ετήσια εκδήλωση, καθώς δίνει τη δική του μάχη με τον καρκίνο.

Παρά το γεγονός ότι η Κέιτ Μίντλετον ήταν πολύ φειδωλή με τις πληροφορίες για την υγεία της τους τελευταίους μήνες, αυτά που είπε τώρα ήταν εξαιρετικά προσωπικά, περιγράφοντας λεπτομερώς τις προκλήσεις που αντιμετώπισε, αντί να βάλει έναν εκπρόσωπο Τύπου να μοιραστεί μια ανώνυμη δήλωση τρίτου προσώπου.

Το ίδιο έκανε και τον Μάρτιο όταν ανακοίνωσε τη μάχη της με τον καρκίνο μέσω ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματος και όχι μέσω δελτίου Τύπου.

Τώρα, με αυτή την ανακοίνωση, φαίνεται ότι είναι έτοιμη να κάνει τα πρώτα της δειλά βήματα και να επιστρέψει στη δημόσια ζωή.