Το εμβληματικό στιλ της πριγκίπισσας Νταϊάνα/Φωτογραφία: AP Images

Ο σεφ της πριγκίπισσας Νταϊάνα αποκαλύπτει το αγαπημένο της πρωινό -Υγιεινό και απλό

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν άνθρωπος της συνήθειας όταν επρόκειτο για το πρωινό της.

Σύμφωνα με τον προσωπικό της σεφ, Ντάρεν ΜακΓκρέιντι, ο οποίος εργάστηκε στο παλάτι από το 1982 έως το 1997, η Νταϊάνα είχε ένα αγαπημένο γεύμα που απολάμβανε καθημερινά: βρώμη που είχε μουλιάσει όλη τη νύχτα.

Ο ΜακΓκρέιντι, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ μαγειρεύοντας για τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο, μετακινήθηκε το 1993 στο Παλάτι του Κένσινγκτον, αναλαμβάνοντας χρέη προσωπικού σεφ της Νταϊάνα.

Σε βίντεό του στο YouTube, μοιράζεται λεπτομέρειες από αυτή την περίοδο και θυμάται τη στροφή της πριγκίπισσας προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Όπως είπε, εκείνη την εποχή η Νταϊάνα είχε αφοσιωθεί στις φιλανθρωπίες και επισκεπτόταν τακτικά το γυμναστήριο.

Η ίδια του είχε πει χαρακτηριστικά: «Εσύ φρόντισε τα λιπαρά, κι εγώ θα φροντίσω τους υδατάνθρακες στο γυμναστήριο». Έτσι, υιοθέτησε ένα υγιεινό διατροφικό πρότυπο, στο οποίο πρωταγωνιστούσε καθημερινά η «βρώμη της νύχτας», ένα είδος μουλιάσματος που θυμίζει το γνωστό ελβετικό μούσλι Bircher.

Βρώμη/Φωτογραφία Unsplash

Το αγαπημένο πρωινό της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Σύμφωνα με τον ΜακΓκρέιντι, η Νταϊάνα είχε δοκιμάσει για πρώτη φορά αυτό το πρωινό σε μια κλινική υγείας στην Ελβετία, και ενθουσιάστηκε τόσο πολύ, που του ζήτησε να το φτιάχνει κάθε μέρα. «Ήταν γεμάτο υγιεινά συστατικά και της φαινόταν ιδανικό για να ξεκινά τη μέρα της», εξηγεί ο σεφ.

Η συνταγή ξεκινά με έναν απρόσμενο συνδυασμό. Η βρώμη μουλιάζεται σε χυμό πορτοκαλιού όλη τη νύχτα. Το πρωί προστίθεται γιαούρτι, μέλι και λίγος χυμός λεμονιού. Στην κορυφή, ο σεφ τρίβει ένα μήλο και προσθέτει βατόμουρα και καρύδια. Πρόκειται για ένα πρωινό γεμάτο γεύση, υφή και θρεπτικά συστατικά.

Ο ΜακΓκρέιντι ολοκληρώνει το βίντεό του με μια τρυφερή ανάμνηση. Η βρώμη της Νταϊάνα ήταν τόσο δημοφιλής στο Παλάτι του Κένσινγκτον, που αναγκάστηκε να διπλασιάσει τη δόση για να μπορέσει και ο ίδιος ο σεφ να απολαμβάνει το ίδιο πρωινό.

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή: