Gucci
Gucci
GUCCI GARDEN GALLERIA

Gucci Garden: Ένα ταξίδι στον κήπο της μόδας


Gucci Garden. Ένας ιδιαίτερος κήπος μέσα στο ιστορικό Palazzo della Mercanzia, στη Φλωρεντία, όπου στεγαζόταν το Μουσείο του Ιταλικού Οίκου.

Ο νέος χώρος, σχεδιασμένος από τον «σκηνοθέτη» και σχεδιαστή του οίκου Alessandro Michele, περιλαμβάνει κατάστημα με μοναδικά αντικείμενα, το εστιατόριο Gucci Osteria da Massimo Bottura με σεφ που κατέχει 3 αστέρια Μισελέν και τις αίθουσες εκθέσεων Gucci Garden Galleria, που έχει επιμεληθεί η κριτικός Maria Luisa Frisa.

Χωρισμένη σε θεματικά δωμάτια, η γκαλερί του Gucci Garden αφηγείται το νέο όραμα του Οίκου ενώ εκθέτει αρχεία με παλιές διαφημιστικές καμπάνιες, φωτογραφίες και ρετρό αντικείμενα. 

Olga Rapti - BOVARY
Olga Rapti - BOVARY

Το ταξίδι στην έκθεση, που εκτίνεται σε δύο ορόφους, ξεκινά μέσα στο «Guccification», το δωμάτιο όπου το σήμα με το διπλό «G» παίρνει διάφορες μορφές, δημιουργημένο από τον Trouble Andrew,  ενώ θα δείτε και τους τρόπουε γραφής του Οίκου - Guccy, Guccify and Guccification.

Το «Paraphernalia» είναι ένα δωμάτιο αφιερωμένο σε κωδικούς υπογραφής και σύμβολα που ορίζουν την ταυτότητα του Οίκου. Το δωμάτιο «Cosmorama» αποκαλύπτει το ιστορικό jet-set που πέρασε από τη Gucci και την εξέλιξη της φίρμας. 

Στον δεύτερο όροφο, τα δύο δωμάτια «De Rerum Natura» αναφέρονται σε φυσικά ιστορικά μουσεία και εξερευνούν την περιέργεια του σκηνοθέτη για τα ζώα και τους κήπους – ένα ζωτικό κομμάτι του νέου αφηγήματος της Gucci.

Το ταξίδι τελειώνει με το «Ephemera», ένα περιβάλλον όπου το βλέμμα του παρόντος συνθέτει τοπία με αντικείμενα, βίντεο και αναμνηστικά που αναπολούν την ιστορία του Οίκου. 

Το Gucci Garden Galleria έχει ακόμη μια μικρή αίθουσα κινηματογράφου, με κόκκινη βελούδινη κουρτίνα, όπου προβάλλεται το Zeus Machine/Phoenix, μια ταινία μικρού μήκους.

Το Gucci Eye αποτελεί το σύμβολο του κήπου, μια υπνωτιστική περιοχή, που μεταβάλλει τη συνείδηση και την αντίληψη. Ο μαγνητισμός διαχέεται στον χώρο. Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει αν θα μπει μέσα, θα τριγυρίσει ή θα κοιτάξει τον περιβάλλοντα χώρο.

Olga Rapti - BOVARY
Olga Rapti - BOVARY