ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

2 παιδιά σε ένα υπνοδωμάτιο -Εξυπνες ιδέες διακόσμησης


Το παιδικό δωμάτιο, ο “μικρόκοσμος” των λιλιπούτειων φίλων μας, πρέπει να είναι διαμορφωμένος με τρόπο που θα γεμίσει με ευχάριστα συναισθήματα και έμπνευση το παιδί. Το να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο δύο αδέλφια είναι ανάγκη της περισσότερες φορές. Ανάγκη για συντροφικότητα. Τα παιδιά που μοιράζονται τον ίδιο χώρο μαθαίνουν να μοιράζονται, να υποχωρούν όταν χρειάζεται. Την έννοια της γενναιοδωρίας, την ισορροπίας.

Αν το δωμάτιο των παιδιών είναι μικρό, υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι να αξιοποιήσετε τον υπάρχοντα διαθέσιμο χώρο. Κάθε παιδί θα πρέπει να έχει έστω ένα μικρό κομμάτι χώρου μέσα στο δωμάτιο. Έτσι θα είναι εξοικειωμένα με την την έννοια της ατομικότητας, της ιδιωτικότητας. Θα μάθουν να κατανοούν και να σέβονται τα όρια του άλλου. Οι γονείς θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρο στο μυαλό τους ότι το δωμάτιο θα πρέπει να προορίζεται για δύο παιδιά και το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει οριοθετημένο χώρο, χωρίς να αδικείται κανένα.

Τα πράγματα των παιδιών θα πρέπει να είναι διατεταγμένα στο χώρο με λογική και πρακτικό πνεύμα, να εξυπηρετούν και τα δύο. Δύο κρεβάτια, δύο γραφεία. Παρακάτω δείτε έξυπνες λύσεις για αξιοποίηση του παιδικού δωματίου με τρόπο οικονομικό που θα ευχαριστήσει τα παιδιά σας έτσι ώστε η φάση αυτή της ζωής τους να αποτυπωθεί στο μυαλό τους με γλυκιές αναμνήσεις!