7 κρυμμένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας -Σε στοές, ψαγμένα στενά, κρυφούς κήπους | 0 bovary.gr
7 κρυμμένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας -Σε στοές, ψαγμένα στενά, κρυφούς κήπους | 0 bovary.gr
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΤΟ

7 κρυμμένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας -Σε στοές, ψαγμένα στενά, κρυφούς κήπους


Κι όμως, υπάρχουν κάποια κρυφά μπαρ στο κέντρο της Αθήνας που δεν έχεις ακούσει, δει και πάει ποτέ (γιατί πολύ απλά είναι κρυφά).

Μέσα σε ψαγμένα στενά, απόμακρες στοές, μαγαζιά που σου βγάζουν κάτι το vintage με χαμηλή μουσική και φωτισμό σου προσφέρουν ήσυχες βραδιές μαζί με την παρέα σου ή με το αμόρε, μακριά από την βαβούρα και την πολυκοσμία.

Ποια είναι αυτά;

  • “42”Bar, Σύνταγμα

Με τον μενού των κοκτέιλ να ανανεώνεται ανά τρεις μήνες, αυτό το μπαρ δεν θα το βαρεθείς ποτέ. Το μενού επικεντρώνεται σε εποχιακά προϊόντα, η μικρή αυλή κάνει το μαγαζί ιδανικό για τις φθινοπωρινές βραδιές και τους μπάρμαν που μεγαλουργούν μπροστά σου, το 42 Bar μπαρ έχει βαλθεί να σε κάνει να πας τόσες φορές όσο και το όνομά του.

Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα (5-3μ.μ)

  • CV Distiller, Ιλίσσια

Για όσους δεν αρκούνται στους κανόνες και τις γεύσεις των πολλών, το CV είναι αυτό που λέμε κλασικό, διαχρονικό whiskey bar. Μικρό, πίσω από το ξενοδοχείο Χίλτον, το CV θα σε «χαλαρώσει» μετά από μία δύσκολη μέρα στο γραφείο με την jazz μουσική του, τα αναπαυτικά καθίσματα και την ψαγμένη ποικιλία σε ουίσκι, bourbons και κοκτέιλ. Σίγουρα θα νομίζεις πως βρίσκεσαι σε ένα απόκρυφο μπαρ της Νέας Υόρκης.

Χατζηγιάννη Μεξή 7, (12-4μ.μ)

  • Couleur Locale, Μοναστηράκι

Οι άνθρωποι στο Couleur Locale εμπιστεύονται τα μυστικά τους σε όσους τους αναζητούν και τους βρίσκουν. Έχοντας θέα την Ακρόπολη, το μπαρ στεγάζεται σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, φυλάσσοντας την «μαγεία» του στην... κορυφή. Γνωστοί Dj, μενού με μεγάλη ποικιλία, ηρεμία και θέα... μυστικοί, τέλειοι συνδυασμοί.

Νορμανού 3 (10-2 μ.μ)

  • Cobezon, Μεταξουργείο

Σε ένα περίεργο μέρος με ένα ακόμη περίεργο concept. Το cobezon είναι ένα μαγαζί με καλά κρυμμένα μυστικά, καθώς περνώντας το Σαββατοκύριακό σου από εκεί, θα καταλάβεις πως γίνεται κάποιο πάρτι, αλλά αν το εξερευνήσεις προς τα μέσα διαπιστώνεις εν τέλει πως έχει και ένα πολύ ήσυχο, ιδιαίτερο μέρος. Συνδυάζοντας τα ιδιαίτερα κοκτέιλ με τους ελληνικούς μεζέδες και το νεανικό πληθυσμό με...τις μεγαλύτερες ηλικίες, σίγουρα μπορείς να περάσεις το μεσημέρι-απόγευμα-βράδυ σου εκεί.

Κεραμεικού 110 (1-3μμ)

  • TAF (The Art Foundation), Μοναστηράκι

Είναι εγκαταλελειμμένο, αλλά στεγάζει τους λάτρεις της τέχνης. Ιδιαίτερο design, περιοδικές εκθέσεις στο εσωτερικό τους και ένα μέρος που δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα «κρύα», υπερβολικά ήσυχα στέκια που έχεις στο μυαλό σου. Θα το ερωτευτείς!

Νορμανού 5 (11-3μμ)

  • Speakeasy, Σύνταγμα

Είναι τόσο κρυφό που στην αρχή μπορεί να βρεθείς μπροστά από την πόρτα του και να μην καταλάβεις πως έφτασες. Κι όμως, το Speakeasy είναι ότι πιο κρυφό, σκοτεινό, ρομαντικό και απόμερο έχεις δει. Έχοντας την φιλοσοφία των υπογείων μπαρ στον Μεσοπόλεμο, όπου λειτουργούσαν παράνομα, στο Speakeasy θα χτυπήσεις το κουδούνι, θα μπεις, θα δοκιμάσεις τα πρωτότυπα κοκτέιλ σου, θα νιώσεις λίγο σαν κατάσκοπος και θα φύγεις στα κρυφά (όπως ήρθες).

Λέκκα 12

  • Fouar, Μοναστηράκι

Με μοντέρνο νεοκλασικό στιλ, τρομερό φαγητό και ένα πολύ «ζωντανό» μπαρ, το Fouar είναι ουσιαστικά ένας πολυχώρος που σίγουρα θα ευχαριστήσει κάποια από τις επιθυμίες σου ( ή όλες).

Μητροπόλεως 72 (6-3μμ)