Shutterstock
Shutterstock
01|08|2018 10:00
SHARE
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

6+1 ιδέες για εξοικονόμηση χώρου που πήραμε από μικρά Airbnb διαμερίσματα


Σημασία δεν έχουν τα τετραγωνικά. Σημασία έχει ο τρόπος που τα αξιοποιείς.

Αξίζει να επενδύσεις χρόνο για να γνωρίσεις έξυπνες ιδέες που εξασφαλίζουν λειτουργικότητα σε κάθε χώρο του σπιτιού.

Η εξοικονόμηση χώρου είναι μια σοβαρή υπόθεση: μπορεί να αλλάξει όλη την καθημερινότητά σας, κάνοντάς την πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.

Η διακόσμηση μπορεί να γίνει μια πολύ δημιουργική διαδικασία και να απλοποιήσει κάθε περίπλοκη δραστηριότητά σας μέσα στο σπίτι, αρκεί να επιστρατεύσετε το πρακτικό πνεύμα σας αντλώντας έμπνευση από εκείνους που έχουν βρει τον τρόπο να ζουν όμορφα, σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Ένα μικρό Airbnb διαμέρισμα μπορεί να σας δώσει έξυπνες ιδέες διακόσμησης που μπορεί να μην έχετε φανταστεί ή να μην έχετε τολμήσει να εφαρμόσετε.

Μπορείτε να αξιοποιήσετε κάθε τετραγωνικό του σπιτιού σας, εύκολα και ανέξοδα. Airbnb διαμερίσματα λίγων τετραγωνικών δείχνουν τον τρόπο.

Ακολουθούν ιδέες που μπορείτε να «κλέψετε» για να δείτε τη διαφορά!

 warmrental/ Instagram
warmrental/ Instagram

Μικρές συσκευές: Υπερμεγέθη έπιπλα και συσκευές σε μικρούς χώρους είναι σχεδόν «απαγορευτικές» μιας και καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αλλιώς. Η σωστή συσκευή στο σωστό μέρος, είναι ένα έξυπνο τρικ εξοικονόμησης χώρου.

Shuttetstock
Shuttetstock

Φωτεινά χρώματα, μινιμαλισμός: Η multicolored αισθητική μπορεί να κάνει έναν μικρό χώρο, να δείχνει ακόμα μικρότερος. Οι λευκές επιφάνειες κάνουν τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και πιο φωτεινός. Επίσης, ένας τακτοποιημένος χώρος χαρίζει έξτρα πόντους άνεσης.

Shuttestock
Shuttestock

Aνοιχτά ράφια: Τα ογκώδη ντουλάπια έχουν δώσει τη σκυτάλη στα ανοιχτά ράφια που συναντάμε πλέον σε αρκετά μοντέρνα σπίτια. Έχουν μεγάλη δυνατότητα χωρητικότητας και, βέβαια, δίνουν μια διαφορετική διακοσμητική πινελιά στο χώρο.

Μια βιβλιοθήκη μπορεί να γίνει χώρος αποθήκευσης και για άλλα αντικείμενα εκτός από βιβλία: Μια μικρή βιβλιοθήκη μπορεί να γίνει ένα μέσο αποθήκευσης πολλών εργαλείων και συσκευών στην κουζίνα σας.

Unsplash
Unsplash

Ο τοίχος μπορεί να γίνει μέρος αποθήκευσης: Αν τα ντουλάπια και τα ράφια δεν επαρκούν για την αποθήκευση αντικειμένων, μπορείτε να αξιοποιήσετε τον τοίχο με το να τα κρεμάσετε. Μια μέθοδος που είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένη και μπορεί να σας βοηθήσει.

 

Shutterstock
Shutterstock

Ροδάκια: Κι ομως! Τα ροδάκια κάτω από τα έπιπλα κάνουν τον χώρο σας ακόμα πιο λειτουργικό. Οταν μπορείτε να μετακινείτε εύκολα τα έπιπλά σας, αυτομάτως μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο όποτε το επιθυμείτε.

Πολυλειτουργικά έπιπλα: Σε προηγούμενα άρθρα έχουμε μιλήσει για την αξία που έχουν τα έπιπλα πολλαπλών χρήσεων. Πχ. Μια συρταριέρα ή ένα τρόλει (που μπορεί να γίνει μίνι bar, pantry στην κουζίνα σας, μέρος της τραπεζαρίας σας, κομοδίνο ή ένα ακόμα μέγαλο «ντουλάπι» στο μπάνιο σας) μπορεί να εξοικονομήσει πολύτιμο χώρο στο σπίτι σας.