Shutterstock/ aprilante
Shutterstock/ aprilante
DECO IDEAS

Πώς στολίζουν οι Γάλλοι το σπίτι τους τα φετινά Χριστούγεννα


Είναι μαγικό να βλέπεις πώς άνθρωποι από όλο τον κόσμο βιώνουν την περίοδο των γιορτών.

Σε λίγες ημέρες, η ανάγκη για χαρά θα γίνει οικουμενική και θα «μηδενίσει» την χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει τις πόλεις του κόσμου.

Οι Γάλλοι έχουν την δική τους φιλοσοφία ζωής και αποτυπώνεται στις γαστρονομικές τους επιλογές, στον τρόπο που ντύνονται και διακοσμούν το σπίτι τους.

Ο τελευταίος, τις ημέρες των γιορτών, ακολουθεί τους άτυπους κανόνες της αισθητικής τους. Γαλλική διακόσμηση και υπερβολή δεν πάνε μαζί.

Μέσω Instagram καταφέραμε να δούμε πώς οι Γάλλοι στολίζουν το σπίτι τους τις φετινές γιορτές.

Η εικόνα έχει δύναμη και μπορεί να εκφράσει με πολύ εύστοχο τρόπο την αισθητική που έχουν οι Γάλλοι: στις φωτογραφίες που ακολουθούν δεν υπάρχουν εκρηκτικοί χρωματικοί συνδυασμοί, ούτε λαμπιόνια που «πνίγουν» τον χώρο.

Το λευκό φαίνεται να είναι τοπ χρώμα των γιορτών και οι λόγοι είναι πολλοί: η απλότητα και η καθαρότητά του, ο μίνιμαλ χαρακτήρας του, η ισορροπία που φέρνει στο χώρο.

Αν πλησιάζει η στιγμή που θα στολίσετε γιορτινά το σπίτι σας, αντλήστε έμπνευση από τα σπίτια αυτών που αγαπούν την elegant αισθητική και βρίσκονται σε μόνιμη διαμάχη με το κιτς -απ' όπου κι αν προέρχεται. 

Ετοιμαστείτε για ένα νοερό ταξίδι σε σπίτια Γάλλων που ήδη έχουν στολιστεί για τα Χριστούγεννα.