ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΝΤΟΥΛΑΠΑ

Έξυπνα tips για να οργανώσεις την ντουλάπα σου!


Η τάξη και η οργάνωση στο σπίτι εξασφαλίζει λειτουργικότητα και ηρεμία. Αν η ντουλάπα σας, ιδίως τους φθινοπωρινούς μήνες, σας αγχώνει με την χαοτική της εικόνα – μιας και έχουν ανακατευτεί καλοκαιρινά και φθινοπωρινά ρούχα αλλά και εσώρουχα, αξεσουάρ και τσάντες- υπάρχουν τρόποι να αλλάξετε αποτελεσματικά την κατάσταση.

Με έξυπνα tips εμπνευσμένα από ντουλάπες fashion editors και fashion icons θα δείτε διαφορά ακόμα και στον χρόνο προετοιμασίας σας για να ντυθείτε!

1) To πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι η εκκαθάριση. Τι δεν χρειάζεστε άλλο, τι δεν πρόκειται να ξαναφορέσετε, τι δεν σας ταιριάζει πια ως προς το μέγεθός του. Πρέπει να απομακρυνθεί. (Τα φθαρμένα ρούχα εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την καθαριότητα του σπιτιού).

2) Χωρίστε τα ρούχα σας με κριτήριο. Το είδος τους ή το χρώμα τους ή την περίσταση στην οποία τα φοράτε (καθημερινά/ βραδινά, δουλειά/ γυμναστήριο)

3) Μην βάλετε στην ντουλάπα μονομιάς όλα τα χειμερινά σας ρούχα χωρίς πρώτα να έχετε αποθηκεύσει τα καλοκαιρινά. Κάντε το σταδιακά.

 

 

 

 

4) Προτιμήστε να κρεμάσετε όσα περισσότερα ρούχα μπορείτε. Έτσι θα βλέπετε ευκολότερα ποιο θα επιλέξετε. Σημαντικό είναι να ελέγξετε τις κρεμάστρες. Ανακυκλώστε τις χαλασμένες και αντικαταστήστε όσες δεν συνδυάζονται καλά με τις υπόλοιπες.

5) Χωρίστε τα κοσμήματα ανά είδος. Τοποθετήστε τα σε θήκες για να τα επιλέγετε πιο εύκολα.

 

 

 

6) Περιορίστε όσα αντικείμενα δεν έχουν σχέση με τον ρουχισμό. Πχ ένα τραπεζομάντηλο. Η ντουλάπα σας δεν είναι αποθήκη και δεν μπορεί να φιλοξενεί αλόγιστα ό,τι δεν χωράει στο υπόλοιπο σπίτι.