Unsplash/ Loewe Technologies
Unsplash/ Loewe Technologies
DECO TRENDS

Οι 4 τοπ τάσεις στη διακόσμηση του καθιστικού για το 2019 -Θα τις δούμε σε όλα τα design σπίτια


Μετράμε αντίστροφα για μια χρονιά που στοχεύει στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Η καθημερινότητά μας θα γίνει καλύτερη με μια προϋπόθεση: να μην προσπερνάμε τις λεπτομέρειες και να μην αφήνουμε τους ρυθμούς της ζωής μας να μας παρασύρουν σε μια ρουτίνα που ισοπεδώνει κάθε ίχνος δημιουργικότητας.

Το 2019 μπορεί -ημερολογιακά τουλάχιστον- να μην έχει κάνει ακόμα είσοδο στη ζωή μας: όμως υπάρχει: σε ιδέες, σε τάσεις, σε προτάσεις. Το 2019, η διακόσμηση δείχνει ανοιχτή στο καινούριο. Ομως, κάθετί νέο δεν παύει να είναι η μεταξέλιξη του παλιού: έχει στο κύτταρό του το παρελθόν. Οι διακοσμητικές τάσεις του 2019 κάνουν το vintage να δείχνει μοντέρνο.

Αν το σπίτι μας αφηγείται μια ιστορία, το σαλόνι είναι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της και αξίζει την προσοχή μας.

Αν τη χρονιά που έρχεται θέλετε να δώσετε μια διαφορετική διακοσμητική αίσθηση στο καθιστικό αφεθείτε στις ιδέες που προτείνει το interior design.

Πριν από λίγες ημέρες, η αυθεντία στην επιστήμη του χρώματος, Pantone, ανακοίνωσε το χρώμα που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τη χρονιά που έρχεται. Το Living Coral (η πορτοκαλί απόχρωση που κρύβει μέσα της την λάμψη του χρυσού) ναι μεν είναι τοπ χρώμα για το 2019, ωστόσο, στη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων άλλα χρώματα βλέπουμε να επιλέγονται από τους interior designers.

Λειτουργικά έπιπλα, σύνδεση με τη φύση και statement φωτιστικά είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που έρχονται στην πρώτη γραμμή της διακόσμησης του καθιστικού το 2019.

Aνακαλύψτε τα! 

1) Bold τοίχοι (σκούρο πράσινο, τερακότα, σκούρο μπλε): Αν δεν θέλετε να κάνετε κάποια αλλαγή στα έπιπλα του δωματίου, δώστε έμφαση στους τοίχους. Ενα σκούρο χρώμα μπορεί να χαρίσει luxury αίσθηση στο χώρο. 

 

 

 

 

2) Διακόσμηση με ενέργεια από την φύση- Tα χειροποίητα διακοσμητικά αξεσουάρ χαρίζουν στιλ και ζεσταίνουν το χώρο: Τα φυσικά υλικά χαρίζουν ζεστασιά και χαλαρωτική αίσθηση. Ξύλο και ψάθα φέρνουν την εξοχή στο σαλόνι μας. 

 

 

 

 

3) Έπιπλα με καμπύλες- Ο συνδυασμός με το βελούδο δίνει luxury διάσταση στο χώρο: Tα design σπίτια του εξωτερικού εφαρμόζοντας την τάση, μάς δείχνουν πώς μπορεί αυτός ο συνδυασμός να μεταμορφώσει το καθιστικό μας. 

 

 

 

4) Δώστε έμφαση στον φωτισμό και ο χώρος θα μεταμορφωθεί: Στιλ στο χώρο με μια κίνηση. Ένα design φωτιστικό ίσως να είναι το μοναδικό διακοσμητικό που χρειάζεται ο χώρος σας για να αναβαθμιστεί τη νέα χρονιά.