IKEA
IKEA
ΦΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΛ

Το αξεσουάρ που επιλέγουν όλοι οι interior designers αυτή τη στιγμή -Κάνει τον χώρο cosy και σοφιστικέ


Το σπίτι δεν είναι παρά ένας ζωντανός οργανισμός που αναπνέει και ομορφαίνει, όσο εμείς του το επιτρέπουμε.

Σύμμαχός μας στην προσπάθεια να το εξελίσσουμε, οι ιδέες. Οι ιδέες με έμπνευση.

Πολλοί ψάχνουν να βρουν το «διαφορετικό» και το «πρωτότυπο», σε νέα trends που μπορεί να είναι ασύμβατα με τον συνολικό διακοσμητικό χαρακτήρα του σπιτιού.

Η αλλαγή, όμως, ίσως ήδη να βρίσκεται σε κάτι που ξέρουμε ήδη ότι υπάρχει -απλά δεν του έχουμε δώσει την ευκαιρία να δείξει την δυναμική του. Είναι γεγονός ότι η απόλυτη διακοσμητική τάση αυτή τη στιγμή είναι μία: «η διακόσμηση στην “υπηρεσία” της κάλυψης των ψυχικών αναγκών». Επιστροφή στο συναίσθημα, λοιπόν. Οι interior designers, λοιπόν, μας προτείνουν μια διακοσμητική (και παράλληλα χρηστική) ιδέα που «χαϊδεύει» απαλά τον χώρο. Του χαρίζει φως και παράλληλα στιλ.

Ο σωστός φωτισμός του δωματίου, ήταν, είναι και θα είναι βασική προϋπόθεση της επίτευξης της αρμονίας στο χώρο. Ακόμα κι ένας χώρος λίγων τετραγωνικών μπορεί να «μεγαλώσει».

Ενα δωμάτιο με αποπνικτική ατμόσφαιρα μπορεί να αλλάξει ενέργεια στη στιγμή. Κι όλα αυτά: με το σωστό φωτιστικό. Αυτό, όμως, που κάνει την διαφορά αυτή τη στιγμή είναι το είδος του φωτιστικού που επιλέγουν οι διακοσμητές. Η νέα τους διακοσμητική «αδυναμία» είναι τα επιτραπέζια φωτιστικά με «χαρακτήρα» (vintage, με γεωμετρία, με σχέδιο που θυμίζει «μανιτάρι»): τοποθετούνται σε κάθε σημείο του σπιτιού και τον κάνουν πιο cosy, πιο σοφιστικέ, σίγουρα λιγότερο μονότονο.

Πιθανότατα, αυτή η διακοσμητική ιδέα να είναι «αυτονόητη» για τις περισσότερες από εσάς. Ομως, στ’αλήθεια, πόσο χρόνο έχετε αφιερώσει για να επιλέξετε ένα διαφορετικό φωτιστικό για το σαλόνι, το γραφείο ή το υπνοδωμάτιό σας;

Κρατήστε αυτό: αυτή τη χρονιά, κάνουμε στροφή στο ουσιαστικό, στο «αυτονόητο» που με τον καταιγισμό των trends, έχουμε ξεχάσει.

Όλες οι φωτογραφίες που ακολουθούν έχουν κάτι κοινό: σε κάθεμία από αυτές θα δείτε ένα επιτραπέζιο φωτιστικό να κλέβει την παράσταση στον χώρο.