ΙΚΕΑ
ΙΚΕΑ
ΚΡΑΤΑ Ο,ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ

Κάθε interior designer θα ήθελε να απαλλάξεις το σπίτι σου από αυτά τα 7 πράγματα


Ας υποθέσουμε ότι έχετε την ανάγκη να αλλάξετε την διακόσμηση του σπιτιού σας αλλά δεν θέλετε να το κάνετε μόνες σας: θέλετε να συμβουλευτείτε έναν interior designer.

Κάθε interior designer, με γνώσεις, εμπειρίες και αφοσίωση δημιουργεί τον δικό του κώδικα διακόσμησης. Οταν καλείται να τον εφαρμόσει σε έναν χώρο κι αυτός να λειτουργήσει, το πρώτο πράγμα που ζητά από τον πελάτη του είναι να προσδιορίσει τις πραγματικές ανάγκες του στην καθημερινότητά του στο σπίτι.

Αφού τις ακούσει, θέτει το στρατηγικό του σχέδιο για την αναβάθμιση του σπιτιού.

Υπάρχουν πράγματα που ένας διακοσμητής θα απομάκρυνε χωρίς δεύτερη σκέψη από το σπίτι σας: μια μόνο ματιά θα αρκούσε για να διαπιστώσει το πρόβλημα που δημιουργούν.

Τα 7 πράγματα που ακολουθούν «παρεμποδίζουν» τον χώρο και μπορείτε να τα απομακρύνετε εδώ και τώρα (με ή χωρίς την γνώμη ενός ειδικού). 

1) Ένα ογκώδες έπιπλο από έναν μικρό χώρο: Μέσα από την στήλη μας για θέματα διακόσμησης εσωτερικών χώρων έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για την σημασία της λειτουργικότητας στην επιλογή των επίπλων. Ένας interior deisgner έχει ως πρωταρχικό στόχο την δημιουργία μιας ισορροπημένης καθημερινότητας στο σπίτι. Ένα ογκώδες έπιπλο δεν μπορεί παρά να «πνίγει» έναν μικρό χώρο. 

2) Θα «απελευθέρωνε» την είσοδο του σπιτιού (από ρούχα και προσωπικά αντικείμενα): Η είσοδος του σπιτιού δεν είναι ντουλάπα για τα προσωπικά σας αντικείμενα. Είναι ένας χώρος που πρέπει να αναπνέει και να εμπνέει εσάς και τους επισκέπτες σας.

Pexels/Studio 7042
Pexels/Studio 7042

3) Τα περιττά διακοσμητικά από τα ράφια: Κάθετί που κοσμεί τα ράφια του σπιτιού πρέπει να είναι είτε χρήσιμο, είτε «σημαντικό» για εσάς. Στόχος των διακοσμητών είναι η αρμονία στον χώρο -η οποία επιτυγχάνεται μέσα από τις σωστές προτεραιότητες. Κρατήστε μόνο ό,τι σας χρειάζεται πραγματικά και ό,τι θα εντυπωσιάζει τον εαυτό σας. 

Pexels/Pixabay
Pexels/Pixabay

4) Μικρά μαξιλάρια και ριχτάρια που κουράζουν τον καναπέ- παλιά βιβλία- φθαρμένα αντικείμενα: Ο χώρος μπορεί να ανανεωθεί χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ. Απλά απαλλάξτε από ο,τιδήποτε παλιό-παλιομοδίτικο-ξεπερασμένο. 

5) Ένα λάθος χρώμα στους τοίχους: Αν κάτι σας φταίει στον χώρο, αλλά δεν μπορείτε να το προσδιορίσετε, μήπως ήρθε η ώρα να παρατηρήσετε καλύτερα το χρώμα στους τοίχους; Μπορεί να είναι ο λόγος που κάνει τον χώρο να δείχνει μικρότερος και αδικεί την υπόλοιπη διακόσμηση.

6) «Σεταρισμένα» έπιπλα: Η ομοιομορφία είναι ο σίγουρος δρόμος προς... την μονοτονία. Αν υπάρχει μια διακοσμητική αξία στην οποία «ορκίζονται» οι interior designers, αυτή είναι το mix n' match. Ο συνδυασμός διαφορετικών στιλ -του παρόντος και του παρελθόντος.

7) Όλο τον «θόρυβο» από το γραφείο: Οργανωμένο γραφείο, μεγαλύτερη απόδοση. Απαλλάξτε το από χαρτιά και αντικείμενα που αποσπούν την προσοχή σας. 

Pexels/ Monica Silvestre
Pexels/ Monica Silvestre