Anthropologie
Anthropologie
DECO IDEAS

O έξυπνος τρόπος να κρύψετε την ακαταστασία στο σπίτι αναβαθμίζοντας την διακόσμησή του


Όλα σε τάξη, με στιλ!

Μπορεί οι interior designers του εξωτερικού και οι ειδικοί σε θέματα οργάνωσης του χώρου (όπως πχ. η περίπτωση της Marie Kondo) να επιμένουν ότι η πιο αποτελεσματική λύση για την ακαταστασία είναι το ξεκαθάρισμα (ο όρος decluttering εντοπίζεται στην πλειοψηφία των άρθρων που αφορούν την οργάνωση του σπιτιού!), ωστόσο, αυτή δεν είναι πάντα μια απλή διαδικασία.

Ξέρουμε καλά, ότι αν ο χρόνος που αφιερώνετε στην τάξη του σπιτιού είναι ελάχιστος, θέλετε εύκολες και έξυπνες λύσεις που δεν σας αναγκάζουν να μπαίνετε σε χρονοβόρες διαδικασίες.

Αν με δυσκολία αποχωρίζεστε αντικείμενα και αδυνατείτε να βάλετε σε τάξη τον χώρο, τότε εδώ θα βρείτε ιδέες που θα μειώσουν την ακαταστασία, αναβαθμίζοντας παράλληλα την διακόσμηση σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Μπορείτε να «κρύψετε» αντικείμενα, σε μέσα αποθήκευσης με στιλ. Tαιριάζουν σε κάθε χώρο. 

Δείτε παρακάτω:

1) Ψάθινα καλάθια- τσάντες-κουτιά: Ζεσταίνουν τον χώρο με άρωμα σκανδιναβικής διακόσμησης. Ενα μεγάλο ψάθινο καλάθι χωρά σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Υπάρχει, βέβαια, και η εναλλακτική λύση της τσάντας ή των κουτιών από ψάθα. 

στο σαλόνι

 

 

στην κουζίνα

 

 

στο μπάνιο 

στην κρεβατοκάμαρα 

 

 

H εναλλακτική λύση του μαύρου -που επίσης ταιριάζει σε κάθε χώρο: Αναβαθμίζει το καθιστικό και το υπνοδωμάτιο. 

 

 

Καλάθι, Zara Home, 19.99 € 

Καλάθι, Zara Home, 19.99 € 

Καλάθι, Ζara Home, 35.99 € 

Koυτιά που μοιάζουν με θήκες κοσμημάτων: Μικροαντικείμενα διάσπαρτα στον χώρο μπορούν να βρουν την θέση τους σε αυτό το στιλάτο αποθηκευτικό μέσο. 

 

 

Ένα ντουλάπι (με πόρτες): Μεγάλη δυνατότητα αποθήκευσης. Μπορεί να μπει σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Η διακριτική του παρουσία δεν επιβαρύνει την διακόσμηση: αντιθέτως, την αναβαθμίζει. 

 

 

H πρόταση της ΙΚΕΑ

Βρείτε το εδώ 

Θήκες (για έγγραφα, περιοδικά): Μια σωτήρια λύση για το γραφείο σας. Όλα τα απαραίτητα έγγραφα και τα περιοδικά θα μπουν σε τάξη.