facebook/@GalatikoChorio
facebook/@GalatikoChorio
BRAILLE

Το «Γαλατικό Χωριό» στην Χαλκίδα διαθέτει τον πρώτο κατάλογο για τυφλούς σε γλώσσα Braille


Συχνά βλέπουμε μαγαζιά και καταστήματα εστίασης να προβαίνουν σε διάφορες κοινωνικές δράσεις με σκοπό να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Τότε λες ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα.

Άλλωστε, ένα μαγαζί δεν είναι μόνο διασκέδαση. Για πολλούς όμως, ακόμη και το να πιουν έναν καφέ ή να φάνε ένα φαγητό μπορεί να γίνει δύσκολο.

Αλλά με λίγη καλή θέληση, όλα λύνονται.

Αυτό συνέβη και στην Χαλκίδα, σε μια μπυραρία με το όνομα «Γαλατικό Χωριό».

Το «Γαλατικό Χωριό», λοιπόν, είναι από τα λίγα μέρη που υπάρχει κατάλογος γραμμένος με την μέθοδο Braille για τους τυφλούς πελάτες.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι στη μπυραρία βρέθηκε κάποιος με πρόβλημα όρασης που δεν μπορούσε να διαβάσει τον κατάλογο και θα έπρεπε κάποιος να του τον διαβάσει, κάτι που όπως γνωρίζουμε είναι δύσκολο σε ένα μαγαζί με μουσική και κόσμο, ειδικά το βράδυ.

Έτσι, οι ιδιοκτήτες του «Γαλατικού Χωριού» είχαν την ιδέα να εκδώσουν έναν τιμοκατάλογο που θα μπορούσε να λύσει αυτό το πρόβλημα, όπως διαβάζουμε στο Ghetto magazine.

Ο Μίμης Κάτρης του «Γαλατικού Χωριού» μοιράστηκε στο Facebook τον κατάλογο σε γλώσσα Braille, δείχνοντας ότι τίποτα δεν είναι δύσκολο και αν θες, μπορείς.

Η μπυραρία της Χαλκίδας είναι από τα λίγα μαγαζιά που έκαναν πράξη μια τέτοια κίνηση. Μάλιστα, από το καλοκαίρι υπάρχει και σχετικός νόμος.

Συγκεκριμένα: Υποχρεωτικά σε όλα τα καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, καταστήματα γρήγορου φαγητού, ταβέρνες, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης και λοιπά παρόμοια καταστήματα), η τήρηση τιμοκαταλόγων στη γλώσσα Braille όπως κάνει γνωστό η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Η παράβαση της σχετικής υποχρέωσης επιφέρει πρόστιμο ύψους 500 ευρώ. 

Κάπως έτσι οι Γαλάτες κατάφεραν να σώσουν το χωριό!

facebook/@GalatikoChorio
facebook/@GalatikoChorio