Φωτογραφία: IKEA
Φωτογραφία: IKEA
THE SCANDINAVIAN WAY

5 ιδεες διακόσμησης που αλλάζουν το σπίτι από Σκανδιναβούς που αγαπούν το στιλ


Στο Instagram θα συναντήσεις άπειρους μικρούς κόσμους.

Διαφορετικές προσωπικότητες, στάσεις και τρόπους ζωής, εικόνες αληθινές, εικόνες φανταστικές, ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν και ανθρώπους με αυτοσκοπό την προβολή, την αποδοχή, το κέρδος.

Κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να γίνει ένα εργαλείο έμπνευσης για όσους ξέρουν να το χρησιμοποιούν με όρια.

Πριν την εμφάνιση του Instagram (και του Pinterest) στην διαδικτυακή μας ζωή δύσκολα θα μπορούσαμε να «μπούμε» τον προσωπικό χώρο ανθρώπων που δίνουν ξεχωριστή σημασία στις μικρές χαρές, απολαύσεις και «πολυτέλειες» της ζωής.

Αυτός είναι, άλλωστε, κι ένας από τους ρόλους της διακόσμησης: η δημιουργία στιγμών που κάνουν την καθημερινότητά μας πιο όμορφη.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς οι Σκανδιναβοί, οι άνθρωποι που έχουν αναγάγει την καθημερινότητά τους σε μια ευγενή τέχνη που στόχο έχει να εκπέμπει και να εμπνέει θετικά συναισθήματα, προσπαθούν να κάνουν γωνιές του σπιτιού τους να εντυπωσιάζουν, με απλές κινήσεις.

Ενα άρθρο στο Architectural Digest, ήταν η αφορμή να εξερευνήσουμε τον κόσμο Σκανδιναβών Instagrammers που έχουν εμμονή με το στιλ και χρωματίζουν την καθημερινότητά τους στο σπίτι με πρωτότυπες ιδέες.

Xιλιάδες άνθρωποι τους ακολουθούν στο Instagram κι άλλοι τόσο εμπνέονται από τις ιδέες τους.

Ακολουθούν 5 διαφορετικές ιδέες διακόσμησης από Σκανδιναβούς με δημοφιλείς λογαριασμούς στο Instagram.

1) Επενδύστε στην είσοδο του σπιτιού: 

@Poppykalas: Αυτός ο λογαριασμός ενός creative studio στην Κοπεγάχγη είναι πραγματικός θησαυρός για όσους αγαπούν τα λουλούδια και πιστεύουν στην δύναμη που φέρνουν όταν μπαίνουν στο σπίτι.

Τα λουλούδια λένε μια ιστορία, δημιουργούν στιγμές, γεννούν συναισθήματα, μιλούν μια γλώσσα που δεν μπορεί να αποδοθεί με λέξεις. Μια από τις ιδέες αυτού του λογαριασμού που μπορεί να σας εμπνεύσει, αφορά την είσοδο του σπιτιού (όσα κι αν είναι τα τετραγωνικά του). Μπορεί να γίνει πολύ εντυπωσιακή αν διακοσμηθεί με λουλούδια σε ένα μικρό τραπέζι με χαρακτήρα.

 

2) Η festive διακόσμηση μπορεί να γίνει ένα παραβάν που διαχωρίζει έναν ενιαίο χώρο. 

@mortilmernee

Η blogger -και influencer- Louise Johansen δίνει μια ευφάνταστη ιδέα για τον διαχωρισμό ενός ενιαίου χώρου. Αν οργανώνετε κάποιο πάρτυ μπορείτε να διαχωρίσετε την τραπεζαρία από το υπόλοιπο σπίτι με μια κουρτίνα με κρόσσια σε μεταλλιζέ χρώμα. Ο χώρος μεταμορφώνεται θεαματικά.

3) Ξεχωριστά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας μπορούν να γίνουν μέρος της διακόσμησης: 

@celinehallas

H φωτογράφος Céline Hallas βγάζει από την ντουλάπα της τα πιο cool και φωτογενή κομμάτια της και αναβαθμίζει μικρές γωνιές του σπιτιού. Χρώμα και στιλ!

 

4) To πάτωμα δίνει χαρακτήρα 

@look_good_in_blue

Σε αυτό τον λογαριασμό, η Sarah από την Κοπεγχάγη που ασχολείται με το interior design, δίνει έμφαση στο πάτωμα του σπιτιού, βάφοντάς το με χρώματα που δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με τον τοίχο. Eνας ακόμη τρόπος να δώσετε χαρακτήρα στο σπίτι.

5) Κεφάλι ψηλά -Δύο φωτιστικά μαζί μπορούν να δημιουργήσουν έναν υπέροχο συνδυασμό 

@annkristinlhejl

Οχι ένα, αλλά δύο φωτιστικά κοσμούν την κουζίνα της Ann-Kristin και μας δίνει μια πρωτότυπη ιδέα για την αναβάθμιση του φωτισμού στους χώρους του σπιτιού. Δύο ή περισσότερα φωτιστικά μπορούν να συνδυαστούν δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον διακοσμητικό αποτέλεσμα.