Shutterstock
Shutterstock
ΜΙΚΡΟ ΜΠΑΝΙΟ

Το λάθος που κάνουμε όλοι στα μικρά μπάνια -5 ιδέες για να κάνεις το μπάνιο σου να μοιάζει μεγαλύτερο


Το σπίτι μας έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι ο προσωπικός μας χώρος, κάτι σαν καταφύγιο.

Ακόμη και τα πιο όμορφα σπίτια, όμως, έχουν κάποια προβλήματα.

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα είναι τα μικρά μπάνια (σου θυμίζει κάτι;). Τα περισσότερα σπίτια έχουν ένα μπάνιο που του λείπει χώρος και μας δυσκολεύει.

Μπορείς όμως με διάφορους τρόπους να το κάνεις να μοιάζει μεγαλύτερο έχοντάς τα όλα τακτοποιημένα. 

Η Decorist Designer Baylee Floyd αναφέρει ότι πρέπει να αποφύγουμε ένα λάθος που κάνουμε σχεδόν όλοι όσον αφορά στα μικρά μπάνια.

«Ένας σύνηθες λάθος όταν διακοσμούμε μικρά μπάνια είναι το ότι πιστεύουμε ότι ο μικρός χώρος δεν έχει περιθώρια για αποθήκευση», αναφέρει στο MyDomaine.

Μικρό μπάνιο δεν σημαίνει ένας απλός νιπτήρας χωρίς συρτάρια και χώρους για αποθήκευση.

Μερικές ιδέες και συμβουλές για το πώς θα κάνουμε το μικρό μπάνιο μας να δείχνει μεγαλύτερο:

1. Φωτεινά, ελαφριά, ουδέτερα χρώματα

Οι αποχρώσεις αυτές είναι ιδανικές για μικρά μπάνια. Αν δεν υπάρχει παράθυρο ή φυσικό φως, προτίμησε λευκό ή γκρι για να είναι ευάερο και ευήλιο. Η ταπετσαρία είναι επίσης μία λύση. 

Unsplash/Yann Maignan
Unsplash/Yann Maignan

2. Φυτά

Τα φυτά είναι must σε ένα μπάνιο. Λίγο πράσινο δίνει ωραία αίσθηση στον χώρο. Δίνει μια πινελιά ηρεμίας και κάνει το μπάνιο να μοιάζει με σπα.

Unsplash/Jared Rice
Unsplash/Jared Rice

3. Καθρέφτες

Ο σωστός καθρέφτης μπορεί να κάνει θαύματα σε ένα μικρόχωρο μπάνιο. Αντανακλά το φως στον χώρο και κάνει το μπάνιο να μοιάζει μεγαλύτερο. 

Unsplash/Aaron Huber
Unsplash/Aaron Huber

4. Ντουλάπια «στον αέρα»

Το ντουλάπι που δεν ακουμπά στο δάπεδο αλλά φαίνεται σαν να ίπταται, θα σε σώσει. Το ερμάριο με συρτάρια ή θήκες είναι ιδανικό, μαζί με έναν καθρέφτη. Θα έχεις περισσότερο χώρο για αποθήκευση.

Unsplash/Filios Sazeides
Unsplash/Filios Sazeides

5. Έπιπλο μπάνιο

Το να μην έχεις καθόλου έπιπλο κάτω από τον νιπτήρα σου, είναι λάθος. Δεν σου εξοικονομεί χώρο, αντίθετα, δεν έχεις μέρος να αποθηκεύσεις τα απαραίτητα. Ένα μικρό έπιπλο με συρτάρια είναι ιδανικό για να συγκεντρώσεις ότι χρειάζεσαι. Μπορείς να βάλεις και ράφια πάνω από τον νιπτήρα, που θα κάνουν την διαφορά. Δοκίμασε ακόμη καλάθια και κρεμάστρες.

Unsplash/Jose Soriano
Unsplash/Jose Soriano