Zara Home
Zara Home
SPRING REFRESH

Tα 6 πράγματα στα οποία οι interior designers επενδύουν στο σπίτι την άνοιξη


«Άνοιξη είναι η παιδική ηλικία του έτους» είχε πει ο ποιητής Αlfred Tennyson.

Η εποχή που μας φέρνει πιο κοντά με τη φύση και την πιο φωτεινή πλευρά του εαυτού μας.

Οι λιακάδες του χειμώνα μας «ξεγελούν»: μας μεταφέρουν νοητά στην εποχή που ξυπνά τις αισθήσεις μας και γεννούν την ανάγκη να αλλάξουμε. Την εμφάνισή μας, το σπίτι μας.

Το δεύτερο αποκτά άλλη ενέργεια αν το βοηθήσουμε να απαλλαγεί από την βαριά ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο χειμώνας με τις δυσμενείς καιρικές του συνθήκες. Τα παράθυρα μένουν κλειστά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, τα υφάσματα είναι ζεστά και τα χρώματα πιο ουδέτερα, πιο μονότονα. 

Σπίτι και ψυχολογία έχουν αμφίδρομη σχέση: το πρώτο επηρεάζει την δεύτερη και αντίστροφα.

Αν η ανάγκη σας για αλλαγή είναι πλέον στο μπροστινό μέρος του μυαλού σας και είσαι αποφασισμένοι γι’αυτή, πάρτε μια γεύση από τις ιδέες που συγκεντρώσαμε και έχουν την υπογραφή των interior designers του εξωτερικού.

Αν θέλετε να απαλλάξετε το σπίτι από την υποτονική ατμόσφαιρα του χειμώνα, τότε αφήστε το να αναπνεύσει.

6 μικρές προσθήκες μπορούν να το βοηθήσουν. 6 πράγματα στα οποία αξίζει να επενδύσετε την φετινή άνοιξη σύμφωνα με τους διακοσμητές. 

Ζara Home
Ζara Home

1) Ένα νέο έπιπλο στην βεράντα: Επενδύστε σε μια καρέκλα, ένα μικρό τραπέζι, δώστε της νέα πνοή με λουλούδια. Είναι ο χώρος του σπιτιού που υφίσταται «εγκατάλειψη» τον χειμώνα. Δώστε της την ευκαιρία να μεταμορφωθεί με μικρές προσθήκες. 

 

2) Ένα φυτό εσωτερικού χώρου: Ο πιο σίγουρος δρόμος για να ανανεωθεί ο χώρος. Το άγγιγμα της φύσης έχει μεταμορφωτική δύναμη. 

 

3) Ψάθινο καλάθι: Ένα αξεσουάρ διακοσμητικό, απόλυτα χρηστικό. Σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού κι αν τοποθετηθεί δίνει την αίσθηση εξοχής. Ενα μόνο διακοσμητικό μπορεί να κάνει την διαφορά. 

 

4) Μια νέα προσθήκη στο coffee table: Ενα αρωματικό κερί κι ένα statement βάζο με λουλούδια (δείτε εδώ ιδέες) είναι αρκετά για να κάνουν την διαφορά. Απομακρύνετε ψεύτικα λουλούδια και περιττά διακοσμητικά που το φορτώνουν. Είναι ο πρωταγωνιστής του καθιστικού, μην το ξεχνάτε. 

 

 

5) Υφάσματα: Πιο φωτεινά, πιο δροσερά. Στο καθιστικό, στο υπνοδωμάτιο. Χρώματα απαλά. Σε μαξιλάρια, ριχτάρια, κλινοσκεπάσματα.

6) Ένα καινούργιο, μοντέρνο φωτιστικό: Αυτή η μικρή προσθήκη μπορεί να αλλάξει την ατμόσφαιρα κάθε δωματίου. Οι interior designers δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στον φωτισμό.