Φωτογραφία: ΙΚΕΑ/ Outdoor furniture inspiration
Φωτογραφία: ΙΚΕΑ/ Outdoor furniture inspiration
BALCONY DECO IDEAS

Kάνε την βεράντα να μοιάζει με cozy καθιστικό - 6 ιδέες που θα την μεταμορφώσουν


Λιακάδα. Αχνιστός καφές και το αγαπημένο σας βιβλίο πάνω σε ένα όμορφο τραπεζάκι. Μια αναπαυτική καρέκλα. Και γύρω λουλούδια.

Αν ζείτε σε μια πολύβουη γειτονιά στο κέντρο της πόλης, αυτή η εικόνα, ίσως, να φαντάζει στα μάτια σας «εξωπραγματική».

Δεν είναι πολυτέλεια να θες να ζεις με ποιότητα και να απολαμβάνεις μικρές στιγμές ομορφιάς μέσα στη μέρα. Αρκεί να έχεις την διάθεση να τις φτιάξεις.

Η μονοτονία και η ψυχική κόπωση που φέρνει η καθημερινότητα στην πόλη, μπορεί να αντισταθμιστεί αν βγούμε από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού και αφήσουμε τον ήλιο και το δροσερό ανοιξιάτικο αεράκι να μας αγγίξουν.

Πού αλλού; Στην βεράντα μας!

Πιθανότατα, το τέλος του χειμώνα και η άφιξη της άνοιξης να βρίσκουν αυτό το σημείο του σπιτιού με σημάδια «εγκατάλειψης». 

Ιδέες με άποψη μπορούν να το μεταμορφώσουν και να το κάνουν να μοιάζει με cozy καθιστικό. Με τις παρακάτω διακοσμητικές προσθήκες, δεν θα θέλετε να μένετε ούτε στιγμή μέσα στο σπίτι την άνοιξη και το καλοκαίρι -πριν έρθει ο καύσωνας.

Φωτογραφίες από διαμερίσματα του εξωτερικού μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για εσάς.

Ακολουθούν 6 ιδέες για ανοιξιάτικο makeover στη βεράντα: 

1) Ένα μικρό τραπεζάκι με άποψη: Εκεί που θα βρει την θέση του ο πρώτος καφές της ημέρας, το βιβλίο σας, το γεύμα σας. Κάντε το τραπεζάκι «πρωταγωνιστή» -άλλωστε κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το coffee table στο σαλόνι. 

 

2) Aναπαυτικές καρέκλες (ή ακόμα κι ένας καναπές): Το έπιπλο στο οποίο θα χαλαρώνετε τις ανοιξιάτικες (και τις καλοκαιρινές) ημέρες δεν μπορεί παρά να είναι cozy. 

 

 

3) Ένα μικρό χαλάκι -σε χρωματική «συμφωνία» με τα έπιπλα: Μια λεπτομέρεια που θα κάνει την βεράντα ακόμα πιο φιλόξενη -και βέβαια, θα δώσει «χαρακτήρα».

4) Δώστε έμφαση στον φωτισμό: Με τον κατάλληλο φωτισμό, τα απογεύματα και βράδια θα είναι ξεχωριστά. Θα μπορείτε να απολαύσετε το βιβλίο σας κι ένα δείπνο με την παρέα σας (αν, βέβαια, τα τετραγωνικά το επιτρέπουν). 

 

5) Τοποθετήστε μια αιώρα  ή κρεμαστή καρέκλα: Υπόσχονται χαλαρωτικές στιγμές και θα σας κάνουν να «ξεχάσετε» για λίγο ότι βρίσκεστε στο αστικό περιβάλλον. 

 

 

 

6) Λουλούδια: Φέρτε την φύση στο μπαλκόνι σας. Χρώματα και ζωντάνια. Τα ανοιξιάτικα πρωινά με λιακάδα και λουλούδια στην βεράντα θα γίνουν το πιο όμορφο σημείο της καθημερινότητάς σας. 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης: Το μοναδικό διακοσμητικό που θα αναβαθμίσει τους χώρους του σπιτιού την άνοιξη