Anthropologie
Anthropologie
DECO IDEAS

Από τη μόδα στη διακόσμηση -H νέα τάση στο interior design έρχεται από τα 70s


Υπάρχουν φορές που οι δρόμοι της μόδας και της διακόσμησης διασταυρώνονται.

Η δεύτερη αντλεί έμπνευση από την πρώτη και βλέπουμε trends να ξεπηδούν από τα runways και να εισβάλλουν σε γωνιές του σπιτιού μας.

Τις τελευταίες σεζόν, η βιομηχανία της μόδας και του interior design ζωντανεύει τάσεις από το παρελθόν και τις επαναφέρει στο προσκήνιο με φρέσκια ματιά. Υπάρχουν trends που διαρκώς «εφευρίσκουν» τον εαυτό τους: έκαναν την εμφάνισή τους δεκαετίες πριν, αλλά επιστρέφουν ξανά σαν ανάμνηση ενός παρελθόντος που τελικά αποδεικνύεται ότι έβλεπε πολύ μπροστά. Ενα από αυτά τα ρετρό trends είναι και το ακόλουθο.

Tie dye -home- decor trend: το εφέ που θέλει τα χρώματα να «ξεθωριάζουν» πάνω στα υφάσματα (και βλέπουμε συνεχώς σε street style εμφανίσεις) βάφει κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, χαλιά, διακοσμητικά αξεσουάρ, ριχτάρια.

H εν λόγω τάση φαίνεται ότι έχει κινήσει το ενδιαφέρον μιας και οι διαδικτυακές αναζητήσεις για το πώς μπορεί να ενταχθεί στο σπίτι αυξάνονται συνεχώς.

Τα 70s έκαναν επανάσταση και άφησαν πίσω τους πρωτοπορία: το tie dye trend ζωντανεύει και πάλι και κάνει την εποχή εκείνη να «λάμπει» ξανά και να δίνει έμπνευση.

«Ξεβαμμένα» υφάσματα δίνουν σοφιστικέ διάσταση σε κάθε γωνιά του σπιτιού.

Δείτε πώς έχει ενταχθεί το trend σε διαμερίσματα του εξωτερικού.