Anthropologie
Anthropologie
DECO TIPS

Interior designers σου δείχνουν τους τρόπους να κάνεις το μικρό σου διαμέρισμα να μοιάζει με έπαυλη


Το να μετατρέψεις ένα μικρό διαμέρισμα στο ιδανικό σπίτι για σένα, ξεκινώντας από το μηδέν, είναι ένα είδος πρόκλησης.

Με εμπνευσμένες ιδέες, όμως, τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Tα όρια του interior design έχουν διευρυνθεί και μπορούν πλέον να ικανοποιήσουν κάθε μας ανάγκη, κατανοώντας τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής.

Τo σπίτι που ονειρεύεστε δεν είναι κάτι μακρινό και άπιαστο. Με τα κατάλληλα έπιπλα και αξεσουάρ, ακόμα και το πιο μικρό διαμέρισμα μπορεί να μοιάζει με έπαυλη: οι interior designers μας δίνουν ιδέες για κάθε δωμάτιο του σπιτιού και το αποτέλεσμα υπόσχεται μια ευχάριστη καθημερινότητα.

Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, στέκονται στις λεπτομέρειες και σε αυτές δίνουν την περισσότερη έμφαση. Ένα σπίτι με αριστοκρατικό αέρα, δεν είναι απαραίτητα ένα μεγάλο σπίτι. Είναι ένα καλαίσθητο σπίτι. Το «καλαίσθητο» μεταφράζεται σε αντικείμενα επιλεγμένα με προσοχή, υφές αρμονικά συνδυασμένες, έπιπλα με μοντέρνο χαρακτήρα.

Δείτε πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε κάθε δωμάτιο του μικρού διαμερίσματός σας:

Στο σαλόνι

1) Επενδύστε σε ένα έπιπλο- Ας είναι αυτό ο πρωταγωνιστής του δωματίου: Ένα coffee table ή μια statement πολυθρόνα αρκούν για να μεταμορφώσουν τον χώρο. 

 

2) Μια vintage πινελιά: Αν εντοπίσετε στην αγορά ένα vintage έπιπλο (ένα τραπέζι, έναν καθρέπτη, μια καρέκλα, ένα φωτιστικό) -σε συμφέρουσα τιμή- μην χάσετε την ευκαιρία να το εντάξετε στο χώρο. Δείτε πώς σε αυτό το διαμέρισμα ένα vintage τραπέζι στην είσοδο του σπιτιού, αλλάζει όλη την εικόνα του χώρου.

 

3) Λουλούδια-βιβλία μόδας: Ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια, ένα βιβλίο μόδας και ένα αρωματικό κερί αρκούν για να διακοσμήσουν το τραπέζι του σαλονιού. 

 

4) Layering διαφορετικών υφών: 'Ενας από τους σίγουρους τρόπους να αποκτήσει ενδιαφέρον η διακόσμηση σε ένα σπίτι -ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά του. 

 

Στην κουζίνα

1) Ξύλο- μάρμαρο- χαλκός: Τα υλικά χαρίζουν αίσθηση πολυτέλειας στην κουζίνα. 

 

 

 

2) Φρέσκα λουλούδια: Τοποθετήστε ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια στο τραπέζι. Αφαιρέστε από τα ράφια ό,τι δεν χρησιμοποιείτε. 

 

Στο μπάνιο: 

1) Το μαύρο δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε spa: Η διακόσμηση του μπάνιου περνά σε μια νέα εποχή. Το λευκό δεν είναι πλέον η πρώτη επιλογή και το μαύρο είναι μια επιλογή που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις. 

 

2) Δώστε έμφαση στον καθρέπτη: Ένα μεγάλο διακοσμητικό αξεσουάρ όπως ένας καθρέπτης, αρκεί. Δεν χρειάζεστε κάποιο άλλο διακοσμητικό. 

 

 

 

Στην κρεβατοκάμαρα 

1) Statement φωτιστικό κάνει την διαφορά. 

 

2) Έμφαση στο κομοδίνο 

3) Τα διακοσμητικά που δεν έχουν χαρακτήρα, δεν έχουν χώρο σε ένα μικρό σπίτι: Απαλλάξτε την κρεβατοκάμαρα από την «φασαρία» των διακοσμητικών. Στολίστε τον τίτλο με ένα έργο τέχνης. Προσθέστε μια statement καρέκλα.