Shutterstock
Shutterstock
DECO IDEAS

Τέλος στη μονοτονία -Ο τρόπος να αναβαθμίσεις το λευκό μπάνιο σύμφωνα με design expert


Aν συμπεριφέρεσαι σε ένα δωμάτιο του σπιτιού, όπως συμπεριφέρεσαι σε ένα κλασικό, διαχρονικό ρούχο που αγαπάς -πχ το φοράς με διαφορετικούς τρόπους, κάνοντας το πάντα να φαίνεται σαν καινούριο-, τότε δεν θα το βαρεθείς ποτέ.

Ισως, αυτός, ο κανόνας να σας κάνει να δείτε την διακόσμηση του σπιτιού, αλλιώς.

Σαν μια διαδικασία που δεν θα γίνει ποτέ μονότονη. Οποιο δωμάτιο φαίνεται στα μάτια σας σαν ένας χώρος που δεν έχει τίποτα καινούριο να δώσει στην συνολική εικόνα του σπιτιού, αξίζει να διαβάσετε την συμβουλή αυτής της ειδικού σε θέματα διακόσμησης -που ειδικεύεται στο design του μπάνιου και της κουζίνας.

H Βarbara Sallick, συν-ιδρύτρια ενός luxury brand με προιόντα για την κουζίνα και το μπάνιο, αποκαλύπτει σε άρθρο που διαβάσαμε στο MyDomaine, τον τρόπο να μεταμορφώσετε το λευκό σας μπάνιο που αυτή την στιγμή, ίσως, δεν έχει «χαρακτήρα».

Η Barbara Sallick παρομοιάζει το λευκό μπάνιο με ένα «LBD» -ένα μικρό μαύρο φόρεμα. Το κλασικό, αξεπέραστα διαχρονικό, μαύρο φόρεμα που κάθε φορά που το φοράμε μπορεί να δείχνει διαφορετικό, αν συνδυάζεται με εντυπωσιακά αξεσουάρ.

Ενα λευκό μπάνιο πάντα εκπέμπει καθαριότητα και αίσθηση ηρεμίας: δεν παύει να είναι μια διαχρονική επιλογή που συναντάμε σε πολλά σπίτια. Δεν φτάνει, όμως, μόνο το λευκό χρώμα στους τοίχους και στα είδη υγιεινής για να δημιουργήσουμε μια ενδιαφέρουσα εικόνα.

Το μυστικό για να αναβαθμίσετε ένα λευκό μπάνιο βρίσκεται στο layering: στις υφές που θα «ντύσουν» τους τοίχους και το πάτωμα. Στα αξεσουάρ που θα το διακοσμήσουν. Στις αντιθέσεις που θα δημιουργηθούν από τον συνδυασμό διαφορετικών υλικών -πχ. ξύλου, μαρμάρου.

Δεν είναι τα έντονα χρώματα αυτά που θα του δώσουν χαρακτήρα. Ενα βάζο με φρέσκα λουλούδια, ένα αποθηκευτικό καλάθι από ρατάν, gold accents, ένας μεγάλος καθρέπτης, είναι τα διακοσμητικά στοιχεία και αξεσουάρ που μπορούν να το μεταμορφώσουν. Το φυσικό φως είναι αυτό που θα του χαρίσει ζωντάνια και ζωηρή ατμόσφαιρα.

15 φωτογραφίες δείχνουν πόσο εντυπωσιακή μπορεί να γίνει η όψη ενός λευκού μπάνιου, αν προστεθούν σε αυτό διαφορετικές υφές και στοιχεία στον τοίχο και το πάτωμα, δημιουργώντας αντιθέσεις. Layering.