Shutterstock
Shutterstock
NEW HOME

Τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αγοράσεις για το νέο σου σπίτι, σύμφωνα με ειδικούς του Real Estate


Νέο σπίτι, νέα ζωή!

Αν ψάχνεις να αλλάξεις σπίτι, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή.

Μπορεί να ήρθε η ώρα να μετακομίσεις για πολλούς δικούς σου λόγους. Θέλεις μια αλλαγή και αποφάσισες... μετακόμιση τώρα!

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν πριν μπεις στο καινούργιο σου σπίτι;

Σύμφωνα με home deco experts και ειδικούς του real estate, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνουμε όλοι μας αμέσως μόλις αγοράσουμε ή νοικιάσουμε ένα σπίτι.

Κάποια από αυτά είναι αναμενόμενα ενώ άλλα μπορεί να σε εκπλήξουν.

Πριν αρχίσεις τη μετακόμιση λοιπόν, δες τι πρέπει να κάνεις στο καινούργιο σου σπίτι σύμφωνα με το Apartment Therapy:

1) Νέες κλειδαριές

Η αλλαγή κλειδαριάς είναι η πρώτη και top προτεραιότητα. Δεν ξέρεις πόσα αντικλείδια κυκλοφορούν εκεί έξω, έτσι καλύτερα να αλλάξεις για να είσαι σίγουρος. Επίσης, βγάλε μερικά κλειδιά επιπλέον, ώστε να έχεις σε κάθε περίπτωση.

2) Συναγερμός

Η ασφάλεια είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτόμαστε. Οι κλειδαριές δεν είναι αρκετές. Τα συστήματα συναγερμού είναι πλέον απαραίτητα, όπου και να βρίσκεται το σπίτι. 

Shutterstock
Shutterstock

3) Ποιοτικό κρεβάτι και στρώμα

Όσον αφορά στα έπιπλα, πρέπει να επενδύσεις σε ένα καλό κρεβάτι και στρώμα. Είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που έχεις στο υπνοδωμάτιό σου, καθώς εκεί ξεκουράζεσαι. Πρέπει το στρώμα να είναι καλό για σωστή στάση ύπνου και ποιότητα.

4) Αναπαυτικός καναπές

Το επόμενο έπιπλο με την μεγαλύτερη χρησιμότητα βρίσκεται στο σαλόνι και είναι ο καναπές. Εκεί περνάμε αρκετή ώρα, είτε μόνοι είτε με παρέα, βλέποντας tv, με το laptop, ενώ πολλές φορές εκεί τρώμε και ξαπλώνουμε! Ένας καλός καναπές είναι βασικός για την διακόσμηση του σπιτιού αλλά και για πρακτικούς λόγους.

5) Καλή καφετιέρα

Μιλώντας για τα απαραίτητα μέσα σε ένα σπίτι, δεν γίνεται να ξεχάσουμε την καφετιέρα. Αγαπάμε τον καφέ, μας δίνει γεύση και ενέργεια! Για να φτιάξουμε έναν καταπληκτικό καφέ στο σπίτι, θέλουμε και τα κατάλληλα μέσα. Θα τον απολαύσεις με παρέα ή και όχι.

Shutterstock
Shutterstock

6) Καθαριστικά και τα απαραίτητα για την οργάνωση

Για να καθαρίσεις και να τακτοποιήσεις ένα σπίτι, θα χρειαστείς πολλά πράγματα. Καθαριστικά, εργαλεία, σακούλες, κρεμάστρες κ.α. είναι από τα πιο βασικά. Είναι χρηστικά και πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σπίτι, νέο ή όχι.

7) Φάκελος για τα σημαντικά έγγραφα

Ένας φάκελος όπου θα συγκεντρώσεις όλα τα σημαντικά χαρτιά και έγγραφα, είναι απαραίτητος στο γραφείο ή στην βιβλιοθήκη σου. Λογαριασμοί, προσωπικά στοιχεία κ.α. πρέπει να είναι όλα μαζί και τακτοποιημένα.

Οι τελικές πινελιές

Όλοι χρειαζόμαστε μια fresh start! Βάψε τους τοίχους, λείανε τα πατώματα ή την μπανιέρα, άλλαξε έπιπλα κτλ. 

Τα νέα ξεκινήματα μπορεί να είναι τρομακτικά αλλά αξίζουν τον κόπο!

Shutterstock
Shutterstock