Ζεν σπίτι: Απαλλάξου από το στρες με τη σωστή διακόσμηση | 0 bovary.gr
Ζεν σπίτι: Απαλλάξου από το στρες με τη σωστή διακόσμηση | 0 bovary.gr
ΦΤΙΑΞΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Ζεν σπίτι: Απαλλάξου από το στρες με τη σωστή διακόσμηση


Βασικό χαρακτηριστικό της εποχής μας αλλά και της καθημερινότητας μας είναι το στρες που προκαλείται από τις δεκάδες υποχρεώσεις και την πίεση του χρόνου.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που περιορίζεται στην ψυχολογία μας, αλλά σύμφωνα με τους διακοσμητές μεταφέρεται και μέσα στο σπίτι μας, ανάλογα με τον τρόπο που επιλέγουμε να το διακοσμήσουμε.

Μάλιστα, μια ατμόσφαιρα με αρνητική ενέργεια επηρεάζει τόσο τη διάθεση μας, ακόμα και τον ύπνο μας. Το μόνιμο στρες κουράζει, καταστρέφει τις σχέσεις.

Είναι στη δική μας ευχέρεια να απαλλαγούμε από αυτό οριστικά ή έστω να το μειώσουμε και κάνουμε την αρχή με tips για τη διακόσμηση της ευτυχίας:

  • Για τη χρωματοθεραπεία έχουμε μιλήσει ξανά, αυτό όμως που δεν έχουμε σημειώσει είναι το πως μπορείς να διαλέξεις τα σωστά χρώματα, αυτά δηλαδή που ταιριάζουν στο χαρακτήρα σου. Το μπλε βοηθάει στον ήρεμο ύπνο, το κόκκινο επειδή συνδέεται με την έντονη δραστηριότητα πρέπει να επιλέγεται σε πιο απαλές αποχρώσεις του, το κίτρινο είναι κατάλληλο γιατί βοηθάει στην οργανωτικότητα, το πορτοκαλί καταπολεμά την κατάθλιψη, το καφέ συμβολίζει τη ζεστασιά και τη θαλπωρή. Κάνε ένα πείραμα και δες πως αντιδράς σε κάθε ένα από αυτά. Απέρριψε εκείνα που σου προκαλούν εκνευρισμό και ένταση.
  • Απομάκρυνε από τους χώρους οτιδήποτε σου θυμίζει το παρελθόν και σε αιχμαλωτίζει σε κακές αναμνήσεις. Αυτό μπορεί να είναι μια φωτογραφία ή ένα δώρο, ακόμα και ένα αναμνηστικό από κάποιο ταξίδι σου. Αν αυτά υποσυνείδητα αλλάζουν την ψυχολογία σου προς το κακό, τότε τι περιμένεις;  
  • Εμπιστεύσου τη δύναμη της φύσης και διακόσμησε το χώρο σου με φρέσκα λουλούδια σε ένα βάζο ή αγόρασε ένα φυτό εσωτερικού χώρου, που θα σου κρατήσει συντροφιά όλο το χρόνο.
  • Εναλλακτικά, προτείνουμε διακοσμητικά όπως αυτά με το τρεχούμενο νερό, που ανήκουν και στη λίστα του καλού φενγκ σούι.
  • Βάλε τάξη σε κάθε χώρο και μην αποσπάς την προσοχή σου με αντικείμενα που δεν βρίσκονται στη θέση τους. Η ακαταστασία είναι ένας παράγοντας που διαταράσσει την ηρεμία.
  • Φώτισε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού με σποτάκια ή φωτιστικά δαπέδου. Ο χαμηλός φωτισμός γαληνεύει την ψυχή σου.
  • Μείνε μακριά από το κινητό, το λάπτοπ και την τηλεόραση τις ώρες που χαλαρώνεις.