IKEA
IKEA
HOME DECOR

Ηρεμία, δημιουργικό πνεύμα, εξωστρέφεια -Η διακόσμηση του καθιστικού με βάση την προσωπικότητα κάθε γυναίκας


Οταν ξέρεις ποιος πραγματικά είσαι και περνάς όμορφα με τον εαυτό σου, δεν σε νοιάζει τόσο τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα.

Εκφράζεσαι με τον δικό σου τρόπο. Ντύνεσαι με βάση την αισθητική σου. Έχεις ένα σπίτι διακοσμημένο με βάση τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο.

Και η ζωή είναι ευχάριστη.

Κάθε γυναίκα κρύβει έναν δικό της μικρόκοσμο που έχει δομηθεί με βάση όσα είδε, άκουσε, διάβασε και έζησε κατά τη διάρκεια της ζωής της. Αυτός o μοναδικός μικρόκοσμος αποτυπώνεται παντού, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς της.

Κάθε δωμάτιο του σπιτιού της κρύβει ένα κομμάτι του χαρακτήρα της: σε αυτό το άρθρο εστιάζουμε στο σαλόνι.

Κι όμως: η προσωπικότητα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που είναι διακοσμημένο. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς βασικά στοιχεία του χαρακτήρα μιας γυναίκας μπορούν να αποτυπωθούν στο χώρο.

Μια γυναίκα που αγαπά την ηρεμία δύσκολα θα έχει ένα καθιστικό με έντονες χρωματικές αντιθέσεις ή εκρήξεις χρωμάτων, ενώ μια γυναίκα με εξωστρέφεια και αδυναμία στην πολυτέλεια θα επιζητήσει διακοσμητικά αντικείμενα που σίγουρα δεν εκφράζουν προχειρότητα.

Δείτε πώς μπορείτε να διακοσμήσετε το σαλόνι σας το δυνατό στοιχείο της προσωπικότητά σας:

1) Ένα σαλόνι για μια γυναίκα που αγαπά την ηρεμία.

 

Εδώ η neutral παλέτα θα κυριαρχήσει. Απαλά, γήινα χρώματα και cozy υφές, μινιμαλιστικά διακοσμητικά αντικείμενα και βέβαια, φυτά. Τα φυτά θα κάνουν τον χώρο ακόμα πιο χαλαρωτικό. Δεν χωρούν υπερβολές. Το φυσικό φως, θα είναι διάχυτο. 

2) Ενα σαλόνι για μια γυναίκα με εξωστρέφεια και έντονη κοινωνική ζωή που επιζητά τις στιγμές πολυτέλειας στην καθημερινότητά της: 

 

Eδώ θα συναντήσουμε ένα coffee table διακοσμημένο με λουλούδια, έναν δίσκο με statement διακοσμητικά αντικείμενα, διακοσμητικά μαξιλάρια ή ριχτάρια, έναν άνετο δερμάτινο ή βελούδινο καναπέ, wall art. 

3) Ενα καθιστικό για μια γυναίκα με έντονα δημιουργικό πνεύμα

 

Εδώ θα συναντήσουμε μικρές λεπτομέρειες που εκφράζουν φαντασία και δίνουν μια άλλη διάσταση στην αισθητική του χώρου. Εδώ συναντάμε wall art ή ακόμα και neon επιγραφές. 

4) Ενα καθιστικό για μια γυναίκα που έχει αδυναμία στα βιβλία της και αφιερώνει αρκετό χρόνο στο διάβασμα

 

Μια βιβλιοθήκη δεν μπορεί παρά να είναι βασικό στοιχείο της διακόσμησης του καθιστικού. Για να μπορέσουν όλα τα βιβλία να είναι διαθέσιμα και να έχουν τον χώρο που τους αξίζει. 

5) Ένα καθιστικό για μια γυναίκα που έχει ιδιαίτερη σύνδεση με το παρελθόν: 

 

 

Eδώ συναντάμε αρκετά vintage διακοσμητικά στοιχεία. Συνήθως τα διακοσμητικά αντικείμενα κρύβουν μια ιστορία ή αντιπροσωπεύουν μια ολόκληρη εποχή. Οι γυναίκες που έχουν ιδιαίτερη σύνδεση με το παρελθόν δεν αποχωρίζονται εύκολα αντικείμενα που τους έχουν χαρίσει αγαπημένα πρόσωπα και κειμήλια.  

Διαβάστε επίσης: Tα 7 πράγματα που έχει στο σπίτι της κάθε στιλάτη γυναίκα