Unsplash/Grant
Unsplash/Grant
ΑΔΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ

Tρεις design experts αποκαλύπτουν τα συνηθέστερα λάθη που γίνονται στην διακόσμηση του σπιτιού -Τα συναντούν διαρκώς


Το σπίτι αποτυπώνει με τον πιο παραστατικό τρόπο το πώς αντιλαμβάνεσαι την ζωή. Την αξία που δίνεις στα πράγματα. Τις προτεραιότητες, τις ανάγκες, τις επιθυμίες σου.

Οταν αφήνεις ελεύθερη την φαντασία σου, έχεις μεράκι κι ακλόνητη πίστη στο όνειρό σου, μπορούν να γίνουν «θαύματα» στους χώρους του σπιτιού. Ακόμα και με πολύ μικρό budget.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε τι σκέφτονται οι άνθρωποι, που έχουν αφοσιωθεί στον τομέα της διακόσμησης, όταν μπαίνουν στο σπίτι μας για να το κάνουν πιο λειτουργικό, για να το μεταμορφώσουν, να διορθώσουν τα λάθη του.

Σε άρθρο που διαβάσαμε στο Insider, τρεις έμπειροι interior designers αποκαλύπτουν τα συνηθέστερα λάθη που συναντούν στα σπίτια που επισκέπτονται. Με άλλα λόγια, ποιες πεπαλαιωμένες διακοσμητικές αντιλήψεις έχουν χαραχθεί βαθιά στη συνείδηση πολλών από εσάς και η εφαρμογή τους το μόνο που καταφέρνει είναι να αδικεί τον χώρο και να μειώνει τις δυνατότητές του.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα και πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται στη διακόσμηση του σπιτιού -λόγω απειρίας, έλλειψης γνώσεων ή φαντασίας- σύμφωνα με τους ειδικούς;

1) Τα χαλιά δεν έχουν το σωστό μέγεθος και διάταξη:

H design expert Caitlin Murray αναφέρει στο Insider ότι το μέγεθος των χαλιών θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τις διαστάσεις των επίπλων. Το χαλί είναι η «βάση» του δωματίου και θα πρέπει να καλύπτει το πάτωμα στο μεγαλύτερο μέρος του.

Μικρά χαλιά, λάθος διατεταγμένα, κάνουν τον χώρο να δείχνει μικρότερος.

 

 

2) Η ομοιομορφία των επίπλων: Ο interior designer, Μax Humphrey, αναφέρει ότι τα έπιπλα που έχουν ίδιο σχέδιο και χρώμα (σσ. τα σετ) αφαιρούν πόντους διακοσμητικού ενδιαφέροντος από τον χώρο. 

Έπιπλα με διαφορετικό χαρακτήρα μεταξύ τους αναβαθμίζουν τον χώρο και τον κάνουν να δείχνει πιο μοντέρνος -ακόμα κι αν έχετε διαθέσει ελάχιστο budget.

3) Φορτωμένα ράφια, τραπεζάκια, βιβλιοθήκες: Όπως αναφέρει η Caitlyn Murray, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η επιλογή των αντικειμένων που τοποθετούνται στα ράφια του σπιτιού. Μπορούν να κάνουν πολύ εύκολα τον χώρο να δείχνει ακατάστατος. Επιλέξτε μόνο τα αντικείμενα που προσφέρουν χρηστικότητα και στιλ (αν έχουν μινιμαλιστικό χαρακτήρα, ακόμα καλύτερα!).

 

 

4) Φωτισμός: H interior designer, Ηοlly Hickey Moore, αναφέρει ότι ο καλός φωτισμός, όχι μόνο βοηθά πρακτικά στην καθημερινότητά μας, αλλά παράλληλα, κάνει τον χώρο να δείχνει πιο δυναμικός. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο να επιλέγονται φωτιστικά με φως που κάνει τον χώρο να δείχνει πιο σκοτεινός και πιο μικρός.


5) Άδειοι χώροι: Η design expert, Holly Hickey Moore αναφέρει ότι τα διακοσμητικά αξεσουάρ μπορούν να αναβαθμίσουν θεαματικά έναν χώρο. Ενας χώρος δεν εξοπλίζεται μόνο με ηλεκτρικές συσκευές, χαλί ή καναπέδες.

Διαβάστε επίσης: To χρηστικό και διακοσμητικό αξεσουάρ που χαρίζει αίσθηση πολυτέλειας -Οικονομικό, μπαίνει σε κάθε δωμάτιο

Η low budget ιδέα που μπορεί να μεταμορφώσει το καθιστικό σου -Σαν να μπήκε χέρι διακοσμητή