Shutterstock
Shutterstock
ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Χρώματα και αρώματα -Tα εσπεριδοειδή είναι το next big thing στη διακόσμηση


Ας κάνουμε ένα μικρό ταξίδι πίσω στο χρόνο, στις γειτονιές που μεγαλώσαμε.

Στα δέντρα που τις στόλιζε και στις ευωδιές τους. Στο δροσερό αεράκι που χάιδευε το πρόσωπό μας, όταν μετά το παιχνίδι, καθόμασταν κάτω από την σκιά τους.

Αν κάτι μένει από τα χρόνια που περνούν, είναι τα συναισθήματα που μας γεννήθηκαν. Κι αυτά μπορούν να ζωντανέψουν ξανά, αν φέρουμε και πάλι στη ζωή μας, ό,τι τα δημιούργησαν.

Αν μένετε σε κάποια συνοικία της Αθήνας που δεν σας θυμίζει σε τίποτα την παλιά γειτονιά σας που νοσταλγείτε, η διακοσμητική τάση που βλέπουμε να κάνει «επέλαση» σε διαμερίσματα του εξωτερικού, θα σας φέρει ξανά κοντά της.

Το σπίτι γεμίζει νοσταλγικά αρώματα από εσπεριδοειδή που μπαίνουν σε γλάστρες και στολίζουν τις διαφορετικές γωνιές του. 

Πράσινα φύλλα, άνθη και φρούτα φέρνουν μαζί τους αέρα εξοχής. Λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, περγαμόντο και νεράντζια σε γλάστρες πρωταγωνιστούν είτε στον εσωτερικό είτε στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού.

Σε προηγούμενο άρθρο σας είχαμε μιλήσει για την ελιά που επίσης είναι φυτό-πρωταγωνιστής της σεζόν: ένα φυτό «κομμάτι φωτός» που αλλάζει την αύρα του σπιτιού. Μια βόλτα σε λογαριασμού γυναικών στο Instagram μάς έπεισε ότι (και) αυτό το διακοσμητικό trend θα εδραιωθεί ως τάση μέσα στους επόμενους μήνες. Ήδη η δύναμή του είναι αισθητή.

Χρήσιμες συμβουλές: Tα εσπεριδοειδή θα πρέπει να προστατευμένα από τον δυνατό αέρα και το κρύο. Αγαπούν τον ήλιο και αν τους τον εξασφαλίσουμε θα μας ανταμείψουν με τους καρπούς τους. Να θυμάστε ότι πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση από air condition και καλοριφέρ. Το καλοκαίρι θα πρέπει να ποτίζονται τακτικά: δεν πρέπει να αφήνουμε τις υψηλές θερμοκρασίες να στεγνώνουν το χώμα τους.

Φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, μαγγάνιο, χαλκός είναι «τροφές» για την θρέψη και την ανάπτυξή τους.

Δείτε πώς έχουν ενταχθεί σε διαμερίσματα του εξωτερικού: